Trakya’nın görüntüsünü kayıt altına aldı

Tekirdağ Doğa Sporları Derneği Başkan Yardımcısı paraşüt sporcusu Arslan Hamza Algül, Trakya'nın tarihi eserlerini, doğal güzellikleri, yok edilen ormanları ve çevre kirliliğini paramotoruyla gökyüz

GÜNDEM 2.12.2013 17:34:00 0
 Trakya’nın görüntüsünü kayıt altına aldı
ERGENE NEHRİ'NİN BU DURUMU KAYIT ALTINA ALINDI
Arslan Hamza Algül, 1.5 yıl önce Trakya'daki çeşitli yerleşim merkezlerinden paramotoruyla havalanarak kamerasıyla görüntüler çekmeye başladı. Algül, 'Trakya'nın akciğeri' konumundaki Istranca Dağları'nın, Tekirdağ'ın Saray ile Kırklareli'nin Vize İlçesi arasındaki bölümlerinde kurulan taş ocaklarını ve kömür ocakları görüntülendi. Dağlardan temiz olarak doğan ve Ege Denizi'ne dökülen Ergene Nehri'nde kirliliğin yoğunlaştığı Tekirdağ'ın Çorlu ve Muratlı ve Edirne'nin Uzunköprü ilçelerinde de havadan çekimler yaptı. Fabrikaların kimyasal atıklar nedeniyle simsiyah akan Ergene Nehri'nin bu durumu kayıt altına alındı. Ayrıca Tekirdağ'ın Barbaros Beldesi'nde yanan vahşi depolama alanını görüntülerde yer aldı.
 
KERVANSARAYI DA GÖRÜNTÜLEDİ
Algül, doğaya verilen zararların yanı sıra, güzellikleri ve tarihi eserleri de kayıt altına aldığını söyleyerek, "Mimar Sinan'ın 'Ustalık eserim' dediği Selimiye Camii, Edirne'deki tarihi köprüler, kervansarayı da görüntüledim" dedi. Yaklaşık 1.5 yıllık bir çalışmayla birçok bölgeyi havadan belgelediğini ve kamuoyuyla paylaştığını anlatan Arslan Hamza Algül, "Bu görüntüleri 14 dakikalık 'Trakya gökyüzü ile buluşuyor' belgeselinde bir araya getirdim. Tekirdağ'da faaliyet gösteren Tekirdağ Fotoğraf Sanatı Derneği'nin (TEFSAD) düzenlediği 3'üncü Uluslararası fotoğraf ve belgesel film festivalinde katılımcılardan büyük ilgi gördü" dedi.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ