Türker, “Gerçekler ortaya çıktı”

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, 2004 yılında Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında Fethullah Gülen’le ilgili alınan kararla ilgili olarak, '2004 yılında ortaya çıkan MGK kararı te

GÜNDEM 2.12.2013 15:15:00 0
 Türker, “Gerçekler ortaya çıktı”
KABUL ETMEK LAZIM
DSP Genel Başkanı Türker, Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasının ardından kurulan Ergene ilçesinde partisinin ilçe başkanlığının açılışını gerçekleştirdi. Seçim otobüsü içinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Türker, 2004 yılında MGK’da Fethullah Gülen ile ilgili iki kararın alındığını belirterek, “2004 yılında ortaya çıkan MGK kararı tek bir karar değil. Fethullah Gülen cemaati ile ilgili alınmış iki karar olduğu söyleniliyor. Başbakana yakın olmayan bazı cemaatlerle ilgili kararlar da var. Biz bunların açıklanmasını bekliyoruz. Bu kararın açıklanması, Başbakan’ın aslında kamuoyuna gerçekleri söylemediğini ortaya koyuyor. Özellikle kendisinin imzası olan kararı hazırlayan başta Dursun Çiçek ve diğerleri olmak üzere şu anda mahkum oldular ise ve o mahkumiyet kararını kabul ediyorsa bu demektir ki o kararda imzası bulunan bütün kesimlerin aynı suçu işlediğini kabul etmek lazım” diye konuştu.
 
FETHULLAH GÜLEN CEMAATİYLE HESAPLAŞMA HİSSİ
Bugün Cumhurbaşkanı olan dönemin Dışişleri Bakanı’nın da bu kapsamda olduğunu öne süren Türker, “Bu konuda sanıyorum ki halk Başbakan’ın doğruları, gerçekleri söylemeyen bir kişi olduğunu artık anlamıştır. Çünkü Oslo'da görüşme yok dedi, aslında Fethullah Gülen cemaatiyle hesaplaşma hissi Oslo'da pkk’nın talebi üzerine gündeme gelmiş ve bu konuda tavsiye amacı gütmektedir. Önümüzdeki günlerde bunu birlikte göreceğiz. 2000 yıllarının sonlarında halklardan saklanan bu gerçekler ortaya çıktı" ifadelerini kullandı.
 
BELEDİYE BAŞKAN ADAYINI TANITTI
Dershane konusuna da değinen Türker, "Dershaneler değil öğrenci evleri de var. Başbakan’ın erkek kız öğrenci evleri diye ortaya attığı Gülen cemaatine ağırlıklı olarak yurt olarak kullanılan evlerdi. Fakat o tarihte bunun üzerini örtmek için sanki birlikte gayri meşru yaşayan öğrenciler imajı verilmeye çalışıldı. O zaman da söyledik, hakaret ediliyor, örfümüzde, âdetimizde olmayan bir şeyi böyle tanıtmak istediler. Ama ben şunu söylemek istiyorum, öğrenci evlerinin arkasından dershanelerin gelmesinin temel nedenlerinden bir tanesi özellikle PKK’ya verilen taviz. İkincisi de AKP’li gençlerin Fethullah Gülen gençlerini partiye devşirememesindendir. Çünkü Tayyip Erdogan kendi çizgisinde bile olsa, kendisine destekte olsa kendilerine biat etmeyenleri dışlıyorlar. Bu konuda yüksek sesle konuşan milletvekillerini bile ihraç etmeye kalkıyorlar” diye konuştu. Türker, daha sonra Ergene Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Akpolat’ı tanıttı. İlçe başkanlığının açılışını gerçekleştiren Türker, açılış sonrası karayolu ile İstanbul’a hareket etti.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ