Sırp kızı Türk hekimler tedavi edecek

Sırbistan'da yaşayan kalp hastası 2 yaşındaki Tana Sebadini, Türk-Arnavut Dostluk Derneği aracığıyla Türkiye'de tedavi edilecek.

GÜNDEM 29.11.2013 20:58:00 0
 Sırp kızı Türk hekimler tedavi edecek
HASTAMIZ SAÐLIÐINA KAVUŞTURULACAKTIR
Edirne Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanın ailesinin dernek yardımıyla Edirne Devlet Hastanesine başvurduğunu söyledi. Sebadini'in kalp hastalığının olduğunu belirten Özdemir, "Hastamıza yapılan tetkiklerde kalbin delik olduğu ve kalpten akciğere kan götüren damarın oluşmamasıyla ilgili karakterize kalp hastalığı olduğunu tespit ettik. Bununla ilgili gerekli muayeneler yapıldı. Sonrasında atılacak adımlarla, hastanın tedavi sürecini belirlemek ve planlamak amacıyla anjiyografisinin çekilmesi düşünülüyor. Anjiyografi sonrasında hastanın tedavisine yönelik, ameliyat planı çizilecek ve buna ilişkin gerekli ameliyatlar yapılarak inşallah hastamız sağlığına kavuşturulacaktır. Bu ameliyatlar, Edirne Devlet Hastanesinden daha ileri merkezlerde yapılması planlanan ameliyatlardır" diye konuştu.
 
TÜRKİYE'DEKİ MİSAFİRPERVERLİKTEN MEMNUNUZ
Özdemir, Sebadini'nin hastalığıyla ilgili dernek tarafından Sırbistan'da bir bağış kampanyası başlatıldığını, küçük kızın Sırbistan'da toplanan yardımlarla Türkiye'deki bir hastanede ameliyat olacağını kaydetti. Tana Sebadini'nin babası Burim Sebadini de, kızının hastalığıyla doğduğundan bu yana ilgilendiklerini söyledi. Türkiye'deki misafirperverlik ve yardımsever anlayıştan memnun olduklarını aktaran Sebadini, çocuğunun hastalığıyla ilgilenen doktorlara teşekkür etti.
 
Haber / Gökhan YILMAZ