Duruer, “Tasarruf siyasi iradenindir”

Edirne Valisi Hasan Duruer, Edirneli bürokratların görevden alınması ile ilgili olarak yaptığı açıklamada adresi, siyasi irade olarak gösterdi.

GÜNDEM 29.11.2013 15:33:00 0
 Duruer, “Tasarruf siyasi iradenindir”
KEDİNİN RENGİ ÖNEMLİ DEĞİL
İl Genel Meclisi bütçe oylamasına katılan Edirne Valisi Hasan Duruer, meclis kürsüsünden önemli açıklamalarda bulundu. "Bir sıkıntı varsa biz siyasi iradeye öneride bulunuruz. Tasarruf siyasi iradenindir" diyerek kendisine yönelik eleştirilere cevap veren Vali Duruer,"Kedinin siyah ya da beyaz olması önemli değil önemli olan fare tutmasıdır" dedi.
 
BÜROKRATIN NEREDE GÖREV YAPACAĞINA SİYASİ İRADE KARAR VERİR
Bir takım sıkıntılar ve neşter atılması gereken yerler olduğuna dikkat çeken Duruer, son zamanlarda özellikle Edirneli bürokratların görevden alınması yönünde dedikoduların ortada dolaştığını belirterek, “Memurların tayin usulü devlet tarafından verilen karara bağlıdır. Bir vali tayin olacaksa bakanlar kurulu kararı gerekir. Bazı tayinler ise üçlü kararname ile olur. Bir yerde bir müdür arkadaşımız çalışmıyorsa, biz sadece siyasi iradeye teklifte bulunuruz. Siyasi iradede gerekeni yapar. Bir bürokratın nerede görev yapacağına siyasi irade karar verir. Biz kimsenin fikrine zikrine düşünmesine bakmayız" dedi.
 
İDAREDE ÖNEMLİ OLAN ŞEFFAF OLMAKTIR
İl Genel Meclis Salonundaki Atatürk'ün "gerçekleri konuşmaktan korkmayınız" sözüne vurgu yapan Vali Duruer, "Araç gereç alınır yatırımlar yapılır. Özel İdarede bir zihniyet değişikliğine ihtiyaç vardı. Hiç kimsenin makanı ona baki değildir. Nihayetinde bizde bir süre sonra tayin oluyoruz. Edirne Valiliği ve Edirne İl Özel İdaresinin hesapları başta sayıştay denetçileri olmak üzere sizlerinde denetimine açıktır. İdarede önemli olan şeffaf olmaktır. Kuruşuna kadar hesap verebilmektir. Bu konuda alnımız ak. Herkes gelip denetleyebilir. Özel idare olarak sadece yol yapmıyoruz. Kültürel mirası koruma anlamında ciddi işler yaptık. Gençlere yönelik çalışmalar yapıyoruz. Edirne Valiliği olarak Balkanlarda varız. Tarihi mirasımızla ilgili olarak önemli çalışmalar yaptık. Balkanlarda iki defa şairler buluşması yaptık. Edirne Balkanların merkez şehri olduğu için Balkanlara yönelik çalışmalarımız devam edecek" dedi. Kültür Müdürlüğü’nde değişiklik yaşandığını hatırlatan Vali Duruer, "Tasarruf bizim değil, biz öneririz siyasi irade gerekeni yapar. Bir süre veririz, eğer çalışmazsa gerekli olan girişimleri yaparız" diye konuştu.
 
Haber / Emine LALE