Trakya Turizm Paneli’nin’üncüsü gerçekleştirildi

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Turizm Fakültesi organizasyonu ile Kırklareli'de 4’üncü Geleneksel Trakya Turizm Paneli yapıldı. KLÜ Kültür Merkezinde düzenlenen 4.Geleneksel Trakya Turizm Paneli'nde konuşma yap

GÜNDEM 28.11.2013 18:04:00 0
 Trakya Turizm Paneli’nin’üncüsü gerçekleştirildi
TURİZM POTANSİYELİNİN GELİŞTİRİLMESİNE ÇOK ÖNEM VERİYORUZ
Gelişmiş ülkelerin turizmden geri kalmış ülkelere göre çok daha fazla gelir elde ettiklerini ifade eden Vali Yardımcısı Çakmak, "Müze düşüncesi aslında bütün şehirlerde, kasabalarda, belediyelerin birinci sorunu haline gelmesi lazım. Çünkü yabancı turist haritayı eline aldığında önce gideceği yerdeki turistik yerlere ve müzelere bakıyor" dedi. KLÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Bülent Şengörür ise, "Trakya Bölgesi'nde turizm potansiyelinin geliştirilmesine üniversitemiz çok önem vermektedir. Bunun için Turizm Fakülte'mizin birçok faaliyeti olduğunu biliyoruz. Bugünkü faaliyette o faaliyetlerin en önemlilerinden bir tanesi. Panelimiz ülkemiz, bölgemiz turizmine hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.
 
YÖRESEL ÜRÜNLERİNİ TANITTI
Panele Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Turan, Boğaziçi Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Turizm İşletmeciliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Maria D. Alvarez, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve Geliştirme ve Planlama Daire Başkanlığı Turizm Bölge Alan ve Merkezleri Şube Müdürü Ferhat Özkan ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Mehmet Karaman katıldı. Panelin yapıldığı Kültür Merkezi'nde Kırklareli Belediyesi, Edirne Belediyesi, Vize Belediyesi, Demirköy Belediyesi ve Tekirdağ İl Kültür Turizm Müdürlüğü stant kurarak yöresel ürünlerini panele katılanlara tanıttı.
 
Haber / Emine LALE