Öğretmenler, yağmura aldırış etmedi

Edirne'de görev yapan öğretmenler, meslektaşlarına yönelik şiddete karşı, yağmura aldırış etmeyerek toplandı. Öğretmenler, okulda dahi can güvenliklerinin kalmadığını ifade etti.

GÜNDEM 28.11.2013 14:00:00 0
 Öğretmenler, yağmura aldırış etmedi
CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK
Türk Eğitim Sen ve Eğitim İş üyeleri olarak endüstri meslek lisesi önünde ortak bir basın açıklaması yapan öğretmenler, Edirne’de bir lisede okula dışarıdan girerek, elinde bıçakla öğretmene yapılan saldırıyı kınadı. Türk Eğitim Sen Edirne Şubesi Başkanı İbrahim Hakan Yıldız, okuduğu basın açıklamasında öğretmenlere yönelik uygulanan şiddetin son yıllarda arttığını, Türkiye'de son 1 ay içerisinde Edirne'de yaşanan iki olayın öğretmenlerin canının okulda iken bile güvende olmadığını gösterdiğini söyledi.
 
ÖĞRETMENLİK MESLEĞİNİN KUTSALLIĞI HER PLATFORMDA DİLE GETİRİLDİ
Yıldız, “İlk olarak bir lisemizde İstiklal Marşımızı okumak için okul bahçesine toplanan öğrenci ve öğretmenlerin arasına okul dışından 3-4 kişi ellerinde bıçaklarla girmiş, yaşanan büyük kargaşada öğretmenlerimizin çabasıyla kimse yara almadan olay sona ermiştir. Ancak burada düşünülmesi gereken nokta şudur ki; İstiklal Marşı için okul önünde toplanan öğrenci ve öğretmenlere dışarıdan da olsa okula girerek, ellerinde bıçaklarla okul içerisinde hareket etme cesaretinin gösterilebilmesidir. 2'nci olay ise 22 Kasım Cuma Günü Öğretmenler Günü tüm yurtta ve şehrimizde kutlandı, öğretmenlik mesleğinin kutsallığı her platformda dile getirildi. Buna karşın bir öğretmenimize okul içerisinde öğrenci tarafından yapılan darp ve yaralamadır ki; işte bu yaşanan son olay sonrasında daha da vahimi ise öğretmenini darp eden öğrencinin ailesinin olay sonrası hem okulda hem de karakolda okul yönetimini ve öğretmenimizi tehdide devam etmeleridir. Biz öğretmenler yaşanan bu iki olayı şiddetle kınıyoruz. Her iki olayda öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin yaşadığı büyük travmalara kamuoyunun dikkatini çekmek için burada toplanmış bulunuyoruz” diye konuştu.
 
ARTIK AVUNMAK İSTEMİYORUZ
Yıldız yaşanan olayların ardından eğitim camiasında ALO 147 hattının hayata geçirilmesiyle öğretmenlerin iftiraya açık bir şekilde her türlü saldırıya karşı korunmasız bırakıldığını öne sürerek, “Her eğitim öğretim yılında yurdumuzun çeşitli noktalarından okulda veya dışarıda darp edilen, yaralanan hatta şehit edilen öğretmenlerimizin haberleri basınımızda yer almaktadır. Yaşanan bu olaylar münferit olay olarak değerlendirilmemelidir. Ülkemizi geleceğe taşıyacak insanımızı yetiştirmek için ömrünü veren öğretmenlerimiz maalesef vatandaşımızın gözünde itibarı yerle bir edilmiştir. Bu tip olayların önüne geçmek için boş nutuklarla artık avunmak istemiyoruz” dedi.
 
Haber / Emine LALE