Otobüs şarampole uçtu

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde, domuz sürüsüne çarpmamak için sürücüsünün direksiyonu kırdığı yolcu otobüsü, yoldan çıkarak şarampole uçtu. 8 kişinin yaralandığı kazada otob?

GÜNDEM 27.11.2013 21:19:00 0
 Otobüs şarampole uçtu
HAVALANDIRMA BOŞLUÐUNDAN ÇIKARILDILAR
Edinilen bilgiye göre kaza, sabaha karşı saat 03.30 sıralarında Çanakkale’nin Gelibolu ilçesine bağlı Kocaçeşme köyü sapağında meydana geldi. İstanbul-İzmir seferini yapan Adil Nalkıran (60) yönetimindeki 34 FA 7953 plakalı özel bir firmaya ait otobüs, Edirne’nin Keşan ilçesinden yolcularını aldıktan sonra yola çıktı. Kocaçeşme sapağı yakınlarına gelen otobüsün karşısına iddiaya göre domuz sürüsü çıktı. Domuz sürüsüne çarpmamak için direksiyonu kıran sürücü, direksiyon hakimiyetini kaybederek yoldan çıktı ve otobüs şarampole uçtu. Dere içerisinde yan yatan otobüste sıkışan yolcular ise olay yerine gelen polis ve jandarma ekiplerinin yardımıyla otobüsün havalandırma boşluğundan çıkarıldı.
 
YARALILAR HASTANEYE KALDIRILDI
Kaza sonrası olay yerine, Keşan, Gelibolu ve Şarköy’den çok sayıda ambulans geldi. Kazayı yara almadan atlatan yolcular, olay yerine gelen başka otobüslerle gidecekleri yerlere sevk edilirken, yaralanan yolcular ise, ambulanslarla Keşan Devlet Hastanesi’ne gönderildi. Kazada, otobüs sürücüsü Nalkıran ile yolcular Sibel Gün (33), Havva Gün (59), Gülhan Palavan (51), Adem Çelik (42), Fatma Hatip (46), Ebru Hatip (25) ve Efe Halil Okay hafif şekilde yaralandı. Yaralılar, Keşan Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınırken, yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.
 
Haber / Kübra ÖZAYDIN