Fen lisesi için girişimler sürüyor

Edirne Ticaret Borsasının (ETB) girişimleri ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Edirne'ye yapılması planlanan Fen Lisesi konusunda girişimleri olduğunu belirten Borsa Başkanı Özay Öztürk “K

GÜNDEM 26.11.2013 20:26:00 0
 Fen lisesi için girişimler sürüyor
EKONOMİK ANLAMDA KATKI SAÐLAYACAK
Kente yapılacak olan eserlerin önemine dikka çeken Öztürk, "Fen lisesinin içerisinde 16 derslik ve 200 kişilik pansiyon planlanıyordu. Biz bunun 24 ya da 32 dersliğe çıkartılması, 400 kişilik pansiyon yapılması ve bin metrekarelik bir spor tesisinin olması yönündeki projeyi TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na sunduk. İnşallah sayın başkanımız Hisarcıklıoğlu, bizim bu talebimizi kırmayarak, Edirne’ye güzel bir okul kazandıracağız diye düşünüyorum. Özellikle büyük tip spor salonu olduğunda, uluslararası müsabakalara da ev sahipliği yapılabilecek. Sonucunda Edirne’ye ekonomik anlamda katkı sağlayacak” dedi.
 
KATKI SAÐLAYACAK HER PROJEYİ DESTEKLEYECEÐİZ
Borsa olarak lisanslı depoculuk yapmak istediklerini ifade eden Öztürk “Lisanslı depoculuğun kendilerine bölgedeki üreticilerin ürünlerini harman döneminde getirip de satmak zorunda kalmayıp, buradaki lisanslı depolara koyacaklar, bunların karşılığında vereceğimiz elektronik belgelerle kendilerine ucuz finansman sağlayacaklar. İleri dönemde malları prim yaptığı zaman ürünlerini satıp bankadan aldıkları finansmandan çok daha fazla gelir elde etmeleri sağlanacak. Aynı şekilde üyelerimiz de bu lisanslı depoları kullanarak hacimlerini büyütebilirler. Vadeli opsiyon borsası haline getirmeyi hedefliyoruz. İçindeki üreünlerin ileriki dönemlerde satış ile ilgili bir çalışmamız olacak. Mevcut çelik silolar ile hayata geçirebileceğimiz vadeli işlem ve opsiyon işlemleri için de gerekli altyapıya sahibiz. Gerekli izinleri almak üzere gümrük ve ticaret bakanlığımıza başvurularımız yaptık. Evrak hazırlığı içerisindeyiz. Bu da bir süreç gerektiriyor. En kısa sürede bu hizmeti verecek duruma geleceğiz” dedi. Öztürk kente fayda sağlayacak her türlü projeye katkı sağlayacaklarını belirtti.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ