Belediye 2 engelliyi daha sevindirdi

Çerkezköy Belediyesi, engellilereyardım etmeye devam ediyor. Belediye Başkanı Ali Ertem dün saat 15.00’da ilçedeki iki yürüme engelli vatandaşa daha tekerlekli sandalye hediye etti.

GÜNDEM 26.11.2013 20:03:00 0
 Belediye 2 engelliyi daha sevindirdi
TRAFİKTE KULLANMASI UYGUNDUR RAPORU İSTENİYOR
55 yaşındaki Efrahim Çelik’e akülü tekerlekli sandalye hediye eden Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, 82 yaşındaki Hüseyin Çınar’a da manuel telerkeli sandalye verdi. Göreve geldikleri günden beri 134’üncü akülü tekerlekli sandalyeyi verdiklerini belirten Ali Ertem, kendilerine gelen her talebi değerlendirdiklerini ifade etti. Yürüme engelli bir bireyin akülü tekerlekli sandalye kullanabilmesi için ilgili sağlık raporuna sahip olması gerektiğini kaydeden Ertem, “Sağlık raporunda ‘Akülü araç kullanabilir, trafikte kullanması uygundur’ ifadelerinin yer alması gerekiyor. Aksi takdirde dışarıda başlarına bir şey gelirse sorumlusu biz oluruz. Normal tekerlekli sandalyede bu şart aranmıyor” ifadelerini kullandı.
 
NASIL KULLANILACAĞINI TARİF ETTİ
55 yaşındaki Efrahim Çelik’e akülü tekerlekli sandalyesini teslim eden Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, akülü tekerlekli sandalyenin nasıl kullanacağı konusunda da Çelik’e bilgi verdi. 82 yaşındaki Hüseyin Çınar’a verilen tekerlekli sandalye ise kendisi gelemediği için yakınlarına teslim edildi. Efrahim Çelik ile Hüseyin Çınar’ın yakınları, katkılarından dolayı Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’e teşekkür etti. Belediye Başkanı Ali Ertem ise bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da engellilerin yanında olmaya devam edeceklerini kaydetti.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ