Belindir, “Site tarzı imar uygulamasını ön görüyoruz”

Veliköy Belediye Meclisi, bir önceki toplantıda İmar Komisyonu’na gönderilen 1 / 5000’lik Nazım İmar Planı Revizyonu ve 1 / 1000’lik Uygulama İmar Planı Revizyonu konularını görüşmek üzere dün

GÜNDEM 26.11.2013 17:51:00 0
 Belindir, “Site tarzı imar uygulamasını ön görüyoruz”
OYBİRLİÐİ İLE KABUL EDİLDİ
Belediye Başkanı Hanifi Belindir başkanlığında yapılan Veliköy Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağanüstü Toplantısı’na Sedet Göral dışındaki tüm meclis üyeleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ile başlayan toplantının ilk gündem maddesinde 1 / 5000’lik Nazım İmar Planı Revizyonu görüşüldü. 5 Kasım tarihinde meclis gündeminde görüşülerek imar komisyonuna havale edilen 1 / 5000 ölçekli nazım imar planı revizyonunun plan notları ve plan raporu ile birlikte kabul edilmesine ilişkin komisyonraporu, meclis tarafından oybirliği ile karara bağlandı.
 
 
ÜNİVERSİTE İÇİN 100 BİN METREKARE ALAN AYRILDI
Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, 1 / 5000’lik Nazım İmar Planı Revizyonu’nun tamamlandığını belirterek, “Hali hazır durumunun netliği belli olmadığı için biraz uzamıştı. İller Bankası ile yaptığımız anlaşmanın ardından jeolojik etütlerini tamamladık. Bakanlık tarafından onaylandıktan sonra planı yapmaya herhangi bir engel kalmadı. 1 / 5000 Nazım İmar Planı Revizyonu’na mevcut alanlar içersinde bulunan teknoloji gelişme parkı ve fuar alanını da dâhil ettik” ddedi. Konut gelişme bölgesi olarak hesaplanan alanda yeni yapılaşmalar olacağını belirten Şehir Planlayıcısı Cüneyt Çalka ise “Mevcut köy içinde bulunan alanlarda yol düzenlemeleri yapıldı ve üniversite ile yaptığımız protokol kapsamında 100 bin metrekarelik alan ayrıldı. 35 metrelik ticareti güçlendirecek 25 metrelik yollar bu plana alındı. Trafik konusunda sorun oluşturmayacak şekilde yol planları şekillendi. Kent merkezinde yapılaşma olacak. Buradaki kent merkezinde yönetim merkezi, idari tesisleri, sağlık, dini tesisler, okul alanları, spor tesis alanları, Pazar alanı ve yeşil alan merkezde olacak” dedi.
 
ÜNİVERSİTE ALANI İÇİN PLAN TADİLATI İSTEDİLER
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise 1 / 1000’lik Uygulama İmar Planı Revizyonu görüşüldü. Planla ilgili çalışmaların tamamlandığını kaydeden Başkan Belindir, “1 / 1000’lik Uygulama İmar Planı Revizyonu’nda üniversite ile protokolümüz vardı. Üniversite yetkilileri de mevcut üniversite alanı için plan tadilatı istediler. Hem bunların plan ve tadilatını yapmak, hem de 1 / 25000’lik planlarda yeni konut alanı olarak görülen konut alanlarını planlayıp, yeni Veliköy’ü yavaş yavaş inşa etmek adına bu planı sizin önünüze getirdik” ifadelerini kullandı. Bin metrekarenin altındaki arsalara bu planda inşaat izni verilmeyeceğini söyleyen Belindir, “Site tarzı imar uygulamasını ön görüyoruz. Çünkü şehirler büyüdükçe otopark sıkıntısı da oluşuyor. Mal sahibi ve inşaatı yapacak yüklenici otopark ve yeşil alanı kendi içersinde çözebilecek.  Çerkezköy tepe konutlarındaki planı örnek aldık. Şehir meydanını oluşturduk. Belediye hizmet alanları, dini tesis, Pazar, ticari alanlar, hastane alanları ile güzel bir plan hazırladık” açıklamalarında bulundu. İlgili gündem maddesi de oybirliği ile kabul edildi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ