“AVM değil yeşil alan istiyoruz”

Edirne Kent Konseyi ve sivil toplum kuruluşları, 25 Kasım Stadı’nın AVM değil yeşil alan olması için Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’ndan destek istedi.

GÜNDEM 26.11.2013 17:41:00 0
 “AVM değil yeşil alan istiyoruz”
AVM YAPILMASINI İSTEMİYORUZ
Edirne Kent Konseyi Başkanı Özer Demir, Bakan Müezzinoğlu’na kentin merkezinde tarihi eserlerin içinde kalan bir bölgeye AVM yapılmasını istemediklerini aktardı. Alanın Edirne’nin ihtiyacı olan yeşil alan olarak düzenlenmesi gerektiğini belirten Demir, Edirne’nin ihtiyacı olan spor salonu ve yeni stat projelerine de destek verdiklerini sözlerine ekledi.
 
TOKİ’YE O DOSYA İLE GİDİLMESİ YANLIŞTIR
Konuyla ilgili olarak Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne’nin tarihi bir kent olması zenginlikleri bünyesinde barındırması adına kendilerine destek verdiğini belirtti. Edirne’nin ihtiyaçları olan spor salonu ve futbol stadı projesinin de gerekliliğini vurgulayan Bakan Müezzinoğlu, "TOKİ’ye o dosya ile gidilmesi bir kere yanlıştır. Bunu Edirne’nin yerel yönetimlerinin düzeltmesi lazımdır. Tabii ki buranın AVM olması doğru değil. Şehir hukuku açısından doğru olanının yapılması gerekir. Ama dosyayı götürürken farklı götürüp sonra da birilerini araya koyup hadi bakalım, ihale plan üstünde kalsın stratejisini de burada doğru bulmadığımı söylemek isterim” dedi.
 
Haber / Kübra ÖZAYDIN