DSP’den CHP’ye ittifak çağrısı

Muratlı’da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muratlı İlçe Teşkilatı, Demokratik Sol Parti (DSP) İlçe Teşkilatı'nı ziyaret ederek yerel seçimler için birleşme teklifinde bulundu.

GÜNDEM 25.11.2013 17:39:00 0
 DSP’den CHP’ye ittifak çağrısı
GELİN BİRLİKTE DUR DİYELİM
CHP Muratlı İlçe Başkanı Ufuk Gençtürk, DSP'nin dost ve kardeş parti olduğunu belirterek, "DSP, CHP ile büyük ölçüde aynı amaçta, aynı idealler doğrultusunda mücadele ediyor. O nedenle biz DSP'yi dost ve kardeş bir parti olarak görüyoruz. Önümüzdeki yerel seçimler konusuna değinirsek, sonuçta bu bir bayrak yarışı, hepimiz kardeşiz. Çünkü artık solda birleşmemiz gerekiyor, ülkenin gidişatı iyi değil, gidişat çok kötü. Birlik ve beraberlik içinde bunları başımızdan yok etmemiz gerekiyor. Bizim amacımız bunlara dur demek. Gelin hep beraber bir olarak bunlara dur diyelim" dedi.
 
İYİKİ PARTİMİZDEN İSTİFA ETTİ
DSP Muratlı İlçe Başkanı Mustafa Karayılan, "Siz de demokrat solcusunuz, biz de demokrat solcuyuz. Bizim düşüncemiz ayrı kulvarlarda aynı düşünceyi savunmaktır. Parti olarak, fikir olarak var olmak istiyoruz ve ben gelecek yerel seçimde DSP'nin layık olduğu yere geleceğine kendi adıma eminim" diyerek birleşme çağrısına olumsuz yanıt verdi. DSP Muratlı Gençlik Kolları Başkanı Emre Güre ise "Biz DSP İlçe Başkanlığı olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Belediye Başkan Adaylığı için iki isimle görüşüyoruz. Bu iki isimden biri muhakkak olacak ve yakın zamanda kamuoyuna duyuracağız. Ayrıca partimizden Belediye Başkanı seçilmesine rağmen, daha sonra CHP'ye geçen mevcut Başkan Nebi Tepe iyiki partimizden istifa etti, iyi ki bizi tekrar iştahlandırdı, tekrar hırslandırdı. Teşekkür ederiz kendisine" dedi.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ