Bebek katillerine ceza yağdı

Çorlu’da, iki günlük bebeği öldürüp gömen ve üzerine beton döken aileye ceza yağdı. İhbarla ortaya çıkan olay kapsamında yargılanan 9 kişiden 4'ü beraat ederken, anne İ.S. çocuğunu kas

GÜNDEM 22.11.2013 19:12:00 0
 Bebek katillerine ceza yağdı
500 TL İÇİN KABUL ETTİ
Olay, 14 Nisan 2010 tarihinde Çorlu'da yaşandı. A.A., askerden izine geldiğinde nişanlısı İ.S. ile girdiği ilişkiyle olay başladı. Nişanlısı A.A.'dan hamile kalan İ.S., hamileliğini ailesinden gizlemeye çalıştı. 9 ay boyunca ailesinden saklayan İ.S. hamileliliği nedeniyle sancıları artması üzerine annesi T.S. ve kardeşi T.S. ile birlikte Çorlu Devlet Hastanesi’ne gitti. Hamile olduğunu bilen İ.S., Çorlu Devlet Hastanesi’nde idrar tahlili vermek istememesi üzerine anne T.S. kızını jinekolog İ.K.'ya götürdü. Kızının hamileliğinden haberdar olan anne T.S., Doktor İ.K.'ya 500 TL karşılığında hamileliği sonlandırmasını istedi. Önce normal yöntemle kadının doğumunu gerçekleştirmek isteyen doktor, daha sonra bebeği sezaryenle aldı.
 
BEBEÐİN ÜZERİNE BETON DÖKÜLDÜ
Durumu öğrenen Kars'lı ailenin, bebeğin ölümüne karar verdiği iddia edildi. Bunun üzerine gizli tanığın ifadelerinde de anne İ.S. ve anneanne T.S.'nin bebeği boğarak öldürdüğü kaydedildi. Poşette boğularak öldürülen bebek, gizli tanığın ifadesine göre, evlerinin bahçesine gömüldü. Emniyete yapılan ihbarla başlatılan soruşturma kapsamında, olay yerinde yapılan incelemede bebeğin gömülmesi ile üzerine beton döküldüğü belirlendi. Bebeğin ölümüyle ilgili Adli Tıp Kurumu raporlarında canlı doğduğu, havasız kalması sonucu ölebileceği, doğum sonrası göbek kordonu bağlanmaması ile kan kaybına bağlı ölüm meydana gelebileceği belirtildi.
 
TORUNUMU NEDEN ÖLDÜREYİM
Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 4 yıldır süren dava, 31. celsede sona erdi. Sanık anne İ.S., "Ben bu çocuğu tecavüz sonucu dünyaya getirmedim. Doğum yaptıktan hemen sonra çocuğum öldü. Ben çocuğumu öldürmedim" dedi. Anneanne T.S de, "Torunumu öldürmek suçuyla 4 yıldır suçlanıyorum. Hastayım. Torunumu neden öldüreyim. O benim canım" dedi. Son sözlerinin ardından mahkeme heyeti kararlarını açıkladı. Buna göre anne İ.S.'nin kasten öldürme suçu sabit olduğundan dolayı müebbet hapis, anneanne T.S'ye bebeğe karşı kasten öldürme suçuna yardım etmeden dolayı 15 yıl hapis cezası verildi. Doğumu gerçekleştiren jinekolog Op.Dr. İ. K., kasten öldürme suçuna teşebbüsten 15 yıl, amca T.S., gerçeğin ortaya çıkmasını engellemek amacıyla 2 yıl 6 ay, suç tarihinde 18 yaşından küçük olan E.S.'de gerçeğin ortaya çıkmasını engellemekten 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.Dava kapsamında aile üyelerinden S.S., T.S., yenge B.S. ve doktorun sekreteri N.D. beraat etti.
 
Haber / Gökhan TEKER