Engelliler 500 kase aşure dağıttı

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi yönetimi, üyeleri ile birlikte dün saa 13.15’te Çerkezköy Belediye Binası önünde aşure dağıttı.

GÜNDEM 22.11.2013 18:59:00 0
 Engelliler 500 kase aşure dağıttı
FARKINDALIK YARATMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Geleneksel hale getirdikleri aşure dağıtımının bu yıl 5’incisini gerçekleştirdiklerini ifade eden TSD Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, “Bu yıl bir farklılığa imza attık. Bütün üyelerimize mesaj çekerek derneğe aşure malzemesi getirmelerini istedik. 500 kase aşure dağıttık. Bu kutsal paylaşıma üyelerimizi de ortak etmiş olduk. Bugün bu mutluluğu bütün üyelerimizle birlikte yaşıyoruz. Derneğimiz yaşadığı sürece bu tür etkinliklerle farkındalık yaratmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
 
 
 
ENGELLİ HAKLARI KONUSUNDA BİLİNÇLENDİRİYORUZ
Aşure dağıtımının yanında dağıttıkları broşürlerle birlikte Türkiye Sakatlar Derneği’nin mavi kapak kampanyası hakkında da bilgilendirmede bulunduklarını ifade eden Hayrettin Çetinkaya, “Bunun yanında insanları engelli hakları konusunda bilinçlendiriyoruz. Engellil haklarından nasıl faydalanabilecekleri konusunda yol haritalarını anlatıyoruz” dedi.
 
MECLİSTE BİR ENGELLİ ARKADAŞIMIZIN DA YER ALMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIM
TSD Çerkezköy Şubesi üyeleri Çerkezköy Belediyesi çalışanlarında da aşure ikramında bulunmayı ihmal etmedi. CHP’li Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Subaykan Pandar ve AK Partili Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Danyeli de engellilerin aşure standını ziyaret ederek ikram edilen aşurelerden yedi. TSD Çerkezköy Şubesi’nin çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten Pandar, “Aday gösterilmem halinde mecliste bir engelli arkadaşımızın da yer alması için çalışacağım. Çünkü engellileri mecliste en iyi temsil edebilecek kişi yine bir engellidir” ifadelerini kullandı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ