Mandalı, “Bizi içimizden satanlar oldu”

Kapaklıspor yararına düzenlenen organizasyonda sahneye konan “Kahraman Dedem” adlı oyun, beğeniyle izlendi.

GÜNDEM 22.11.2013 11:31:00 0
 Mandalı, “Bizi içimizden satanlar oldu”
SAVAŞ GÜNLERİ CANLANDIRILDI
Kapaklıspor yararına organize edilen tiyatro gösterisi Beyaz Saray Düğün Salonu’nda tek perde halinde seyirciyle buluştu. Çanakkale savaşı kahramanlarından Seyit Onbaşı ve asker arkadaşlarının savaş günlerini konu alan tiyatro oyunu “Kahraman Dedem”, Ercan Sönmez tarafından yazılıp, Tahsin Saroğlu tarafından yönetildi. Oyunda, Irmak Sönmez, Yaren Akyıldız, Orhan Yüksel, Uğurcan Albuğa ve Mustafa Şakrak rol aldı. Oyun öncesinde konuşan Kapaklıspor Yönetim Kurulu Üyesi Erol Buz, kulübün 1. Amatör B Gurubu’nda, emin adımlarla yoluna devam ettiğini belirtti. Erol Buz, “Sizlerin desteği ile daha başarılı günler bizi bekliyor. Gelecekteki başarımız için şimdiden çalışmalarımıza başladık. Kapaklı Gelişim Spor Okulu’nu kurarak altyapıya ne kadar önem verdiğimizi gösterdik. Gençlerimiz ve çocuklarımız her hafta sonu 09.00-11.00 saatleri arasında uzman ekipler eşliğinde çalışmalarına devam ediyor” dedi.
 
SPOR HAYATIN BİR PARÇASIDIR
Kulübün kendi sahasının 1990 yılında açıldığını söyleyen Kapaklıspor Kulübü Başkanı Bilal Tokuç da “Kulübümüzün A Genç takımı 1996 sezonunda şampiyon olmuştu. 2004 sezonunda Fair Play ödülü, federasyon tarafından Kapaklıspor’a verilmişti. 2005-2006 sezonunda Kapaklıspor A Takımı şampiyon oldu. Kapaklıspor sadece bir spor kulübü olmayıp, sosyal sorumluluk alanında da üzerine düşen görevi yerine getirecektir. Spor, bütün insanların yaşamında olması gereken bir ihtiyaçtır. Bunun için yeni yapılan stadımıza tüm halkımızı spor yapmaya bekliyoruz. Ayrıca stadımızın yapımında büyük emeği olan Belediye Başkanımıza ve Kapaklıspor’a emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
KAPAKLI TİYATROYA İLGİSİZİZ
Kapaklıspor yararına düzenlenen tiyatro gösterisi öncesinde bir başka konuşmacı ise Belediye Başkanı İrfan Mandalı oldu. Kapaklıspor’a yardım elini uzatan iş adamlarına teşekkür ederek konuşmasına başlayan Mandalı, “Geçen yıllarda belediye olarak organize ettiğimiz kültürel faaliyetlere bu derece katılım olmuyordu. Bunun insanımızın tiyatroya ilgisizliğinin bir göstergesi olduğunu düşünüyorum. Fakat bu gün bu organizasyona katılımın oldukça yoğun olduğunu gözlemledim. Organize eden arkadaşları kutluyorum” dedi.
 
 
BİZİ İÇİMİZDEN SATANLAR OLDU
Bazı siyasilerin Kapaklı’nın köy kaldığı yönündeki eleştirilerine cevap veren Mandalı, “Kapaklı gerçekten köydü. 1984 yılında köy tüzel kişiliğine sahipti. Aradan çok zaman geçmemesine rağmen Kapaklı bu gün ilçe olarak karşımızdadır. Bu hızlı gelişmenin bir sonucudur. Kapaklı ilçe olduktan sonra bizi içimizden satan insanlar oldu. Bu insanlar sürekli Çerkezköy ile dirsek temasında bulundular” dedi. Konuşmasında kulüp yöneticilerine organizasyon nedeni ile teşekkür eden Mandalı, “Başkan ve yönetim kuruluna başarılı organizasyonları nedeni ile teşekkür ediyorum. Geçen yıl belediyemiz tarafından Kapaklıspor Kulübümüze 150 bin TL yardımda bulunulmuştu. 2014 yılında bu rakamı 200 bin TL’ye yükselteceğiz. Kapaklı’da sadece futbol değil, basketbol, voleybol, hentbol, masa tenisi ve sporun her dalı olmalıdır” ifadelerini kullandı.
 
ALKIŞLARLA İZLENDİ
Konuşmalar sonrasında “Kahraman Dedem” adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Alkışlar eşliğinde izlenen tiyatro oyununu, Belediye Başkanı İrfan Mandalı,  Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel,  AK Parti İlçe Başkanı Ali Osman Orhan,  Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Kenan Seçkin, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Hayri Varol,  Kapaklıspor Kulübü Başkanı Bilal Tokuç, Yönetim Kurulu Üyesi Erol Buz, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Seçkin Dilsiz ve çok sayıda vatandaş izledi.
 
Haber / Asim YAVUZ