81 ilde 81 okul kütüphanesi

TBMM Genel Sekreteri Dr. İrfan Neziroğlu'nun teşviki, TBMM Kütüphane ve Arşiv Hizmetleri Başkanlığı'nın organizasyonu ile TBMM'de gerçekleştirilen kitap bağışı kampanyası sürecinde toplanan kitaplar

GÜNDEM 21.11.2013 14:32:00 0
 81 ilde 81 okul kütüphanesi
TBMM Genel Sekreteri Dr. İrfan Neziroğlu, "Bu tür sosyal projelerle; bir kişinin dahi hayatında olumlu değişiklik olsa, biz bunu başarı kabul ediyoruz ve bu projeleri hayata geçirmeye değer diye düşünüyoruz" dedi.
 
PROJEMİZİ HAYATA GEÇİRDİK
Okumaya, kitaba ve kütüphaneye ilginin arttırılması amacıyla başlatılan proje kapsamında; Kütüphane ve Arşiv Hizmetleri Başkanlığı ve Meclis personelinin katkılarıyla toplanan 8100 kitap, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen okullara ulaştırılacak. TBMM'de gerçekleştirilen projelerle ilgili bilgi veren TBMM Genel Sekreteri Dr. İrfan Neziroğlu, "TBMM İdari Teşkilatı olarak, 81 ilde 81 okula 8100 kitap göndermek üzere projemizi hayata geçirdik. Zaman zaman çeşitli projeler gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar gerçekleştirilen projelerin pek çoğu toplumun hafızasında yer etti ve bunlardan bir kısmı ödüle layık görüldü. Artık yemeklerin hayvan barınaklarına gönderilmesi, Meclis kampüsündeki meşe palamutlarının toplanarak her yıl farklı bir üniversitenin Ziraat Fakültesi'ne gönderilmesi, çevreyle ilgili projeler, geçen yasama yılında gerçekleşen "Sosyal Meclis Projesi" kapsamında çalışan arkadaşlarımızdan kullanılmış ancak temiz oyuncak, giysi ve kitap toplanarak bunların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması projesi" dedi.
 
SOSYAL PROJELERE CİDDİ ANLAMDA DESTEK OLUYORUZ
Bu tür faaliyetlerden üç temel beklentilerinin olduğunu söyleyen Neziroğlu, “Kendi personelimiz arasında bir farkındalık oluşturmak ki bu konuda da oldukça başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Çünkü çalışanlarımız bu tür sosyal projelere ciddi anlamda destek oluyorlar, katkı sağlıyorlar. Hem vatandaşa, hem diğer kamu kurumlarına örnek olmak ve onları da teşvik etmek de bir diğer beklentimizdir. Üçüncü olarak, bir kişinin dahi hayatında olumlu değişiklik olsa, biz bunu başarı kabul ediyoruz ve bu projeleri hayata geçirmeye değer diye düşünüyoruz. Kitap toplama kampanyası sembolik bir adımdır. Bir okul için belki yüz kitap, binlerce okul varken sadece 81 okula gönderilmesi… Ancak ümit ediyorum, başka kurumları da harekete geçirir ve onlar da başka sosyal projelere destek olurlar" dedi. Projeyi, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in de teşvik ettiğini belirten Neziroğlu, kendisinin de Bozok Üniversitesi Kütüphanesi'ne önemli miktarda kitap gönderdiğini söyledi.
 
Haber / Asim YAVUZ