Meslek komitesi ETSO’da toplandı

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısının ardından genişletilmiş Meslek Komitesi Toplantısı ETSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

GÜNDEM 20.11.2013 16:59:00 0
 Meslek komitesi ETSO’da toplandı
TOPLANTILARININ ALTI AYDA BİR YAPILMASI GEREKİYOR
ETSO tarafından Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) kanunu çerçevesinde düzenlenen, 13 meslek gruplarının sorunları, istek ve önerilerinin oluşturduğu Genişletilmiş Meslek Komite Toplantısı'nın Başkanlığı ETSO Meclis Başkanı Mehmet Eren tarafından yapıldı. Eren, yaptığı açılış konuşmasında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 5174 Sayılı Kanunun ilgili maddesine genişletilmiş meslek komite toplantılarının altı ayda bir düzenli olarak yapılması gerektiğini söyledi. Meslek Komite üyelerinin katılımı ile yapılan genişletilmiş Meslek Komite toplantısında, 13 farklı meslek komite grubunda bulunan üyeler öncelikle sektörel ihtiyaçlarına yönelik daha sonra ETSO ve Edirne ile ilgili yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiler.
 
KOMİTE ÜYELERİNE BİLGİ VERDİ
Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt toplantıda, Haziran ayında yapılan ETSO seçimlerinden bugüne dek yaptıkları faaliyetleri hakkında komite üyelerine bilgiler verdi. Zıpkınkurt, “ETSO olarak, meslek komiteleri tarafından yapılacak bu tür toplantıların düzenli olarak devam etmesi için her türlü desteği vermekte ve yapılan toplantılar neticesinden alınacak kararların da sonuna kadar takipçisi olacaktır. Meslek Komitelerinin Odamızın ve Yönetim Kurulunun itici gücüdür ve Yönetim Kurulu'nun çalışmalarına ışık tuttuğunu söyleyebiliriz. Meslek Komitelerimizin çalışma doğrultusunda Yönetim Kurulumuzda çalışmalarını ve faaliyetlerini sürdürmektedir. Toplantıda talepler kayıt altına alınarak, çözümleme aşamasına geçilecektir” dedi. Toplantı, odaların faaliyetlerinde birinci derecede belirleyici rol oynayan Meslek Komitelerinin görev ve sorumlulukları dahilinde bağlı bulundukları sektörün sorunları ve çözüm önerilerini Yönetim Kuruluna düzenli olarak iletilmesi ve dilek ve temennilerle son buldu.
 
Haber / Emine LALE