Kan bağışı, alan için de veren için de faydalıdır

AK Parti Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları önceki gün 11.00-17.00 saatleri arasında İlçe Teşkilat Binası’nda Çorlu Kızılay Kan Merkezi işbirliği ile kan bağışı kampanyası düzenledi

GÜNDEM 18.11.2013 17:44:00 0
 Kan bağışı, alan için de veren için de faydalıdır
100 KİŞİ BAŞBURU YAPTI
Kan bağışı kampanyasında 100 kişi kan bağışında bulunmak için başvuru yaparken, çeşitli sağlık nedenleri dolayısıyla başvuruda bulunanlardan yalnızca 35’inden kan alınabildi. Kan Bağışı Kampanyası’nda Çorlu Kızılay Kan Merkezi doktorlarından Metin Karadağ ile hemşireler Devrim Özgür Özkan, Selvi Çoban Akdeniz ve Özlem Küçük görev yaptı. Kan bağışında bulunmak isteyenlere önce form doldurtuldu. Tansiyon ölçümlerinin ardından kan bağışında bulunabilme şartlarını taşıyanlardan kan bağışı alındı. Kampanyaya, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı, AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayları, ilçe yönetim kurulu üyeleri, ilçe kadın kolları ve gençlik kolları üyelerinin yanı sıra çok sayıda partili ilgi gösterdi.
 
KALİTEYE ÇOK ÖNEM VERİYORUZ
Kanın üretilemeyen, kaynağı insan olan tek ilaç olduğunun altını çizen Dr. Metin Karadağ, “Kadın erkek gözetmeden tüm vatandaşlarımız kan bağışında bulunabilirler. Kan bağışında bulunmak için insanın her şeyden önce sağlıklı olması gerekiyor. Herhangi bir hastalığının olmaması gerekiyor” açıklamalarında bulundu. Karadağ, Kızılay olarak belli bir standardı oturttuklarını belirterek, “Kaliteye çok önem veriyoruz. Dolayısıyla kullandığımız tüm malzemeler tek kullanımlık olduğu için vatandaşlarımızın içinde ‘acaba hijyenik midir’ diye bir şüphe kalmasın” ifadelerini kullandı.
 
KADINLAR 4 AYDA BİR, ERKEKLER DE 3 AYDA BİR KAN BAĞIŞINDA BULUNABİLİR
‘Kadınlar kan bağışında bulunamaz’ algısının yanlış olduğuna vurgu yapan Karadağ “Ayrıca tansiyonu, kolestrolü ve şeker hastalığı olan vatandaşlar belli şartları oluşturuyorlarsa, kullandıkları ilaçlar herhangi bir problem yaratmıyorsa onlar da kan bağışında bulunabilirler. Kadınlar 4 ayda bir, erkekler de 3 ayda bir kan bağışında bulunabilir. Her şeyin bir ömrü olduğu gibi kan hücrelerinin de bir ömrü var. Yaklaşık 90-120 gün ömürleri var. Kan bağışında bulunarak hastaların hayatını kurtabiliyorsunuz. Kan bağışının sağlık açısından kan veren kişiye de faydası var. Kan bağışı hem kan veren kişi hem de hasta için avantajdır” dedi. AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Sinan Meral de kan bağışında bulunan tüm gönüllülere teşekkür ederek, bu tür kampanyaların rutin aralıklarla devam edeceğini söyledi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ