Rölyef kursuna ilgi artıyor

4’üncü haftası geride kalan Çerkezköy Belediyesi rölyef kursunda, kursiyerler birbirinden başarılı çalışmalara imza atıyor.

GÜNDEM 15.11.2013 17:07:00 0
 Rölyef kursuna ilgi artıyor
TÜM KURSİYERLERİMİZ MEMNUN
Salı, Çarşamba ve Cuma günleri 13.30-17.30 saatleri arasında devam eden rölyef kursunda 4. hafta tamamlandı. Eserlerin ortaya çıkmasıyla birlikte kursa olan talep de arttı. Büyük oranda tamamlanan eserleri görenlerin kursa kayıt yaptırmak istediğini ifade eden kurs öğretmeni Yasemin Tokgöz, “Kayıt sayısı her geçen gün artıyor. Üstelik hafta içi pek çok kişinin çalışma saatlerine denk gelen kursumuza katılım yoğun olurken, kursumuza katılan hiç kimse kursu bırakmış değil. Aksine oluşan ortamdan tüm kursiyerlerimiz memnun'' ifadelerini kullandı. Kursiyerlerin büyük oranda çalışmalarını tamamladıklarını söyleyen Yasemin Tokgöz, ''Eserlerimizde son rötuşları yapıyoruz. Büyük beğeni toplayan tablolarımız şekillendikçe, kursiyerlerimiz de çok mutlu oluyor'' dedi.
 
ÇİÇEK VE HAREM ESERLERİ ÜZERİNE ÇALIŞTIK
Rolyef kursunun birinci aşamasının tamamlanmak üzere olduğunu dile getiren Tokgöz, ''Birinci aşamada daha basit olan çiçek ve harem eserleri üzerine çalıştık. Ancak, ikinci aşamada kursumuzda yaptığımız eserlerde ayrıntıya gireceğiz. İlk aşamanın aksine ikinci kısımda eski İstanbul, tabiat ve Avrupa sokaklarının bulunduğu eserleri şekillendireceğiz'' dedi. Şekillendirilen kağıtların özel bir dokuya sahip olduğunu söyleyen Tokgöz, “İstanbul'dan getirttiğimiz bu kağıtları birer sanat eserine dönüştürebilmek için soğuk silikon ve çöp şiş gibi pek çok farklı malzeme kullanılıyor. Eseri oluştururken , öncelikle özel olarak getirtilen ve eserimizin ana malzemesi olan kağıdımızı keserek işe başlıyoruz. Kesme işlemi de çalışmada kullanılan özel bir bıçak ile gerçekleşiyor. Kesme işlemenin tamamlanmasının ardından ise, üst üste binecek olan kağıtların kenarlarına keçeli kalemlerle rötuj yapılıyor. Ardından üst üste silikonla yapıştırılacak olan kağıtların bombeli bir görünüm kazanması için özel aletlerle ütüleme işlemi yapılıyor. Ütüleme işleminin ardından yapıştırılacak olan kağıtın arka kısmına silikon tabancası yardımıyla soğuk silikon sıkılıyor. Silikon sıkma işleminin tamamlanmasının ardından da silikonların içerisine çöp şişler parçalara ayrılarak yerleştiriliyor. Bu işlemin sırasıyla uygulandığı tüm kağıtlar üst üste gelecek şekilde yapıştırılıyor'' diye konuştu.
 
RÖLYEFİN BU KADAR GÜZEL OLDUÐUNU BİLMİYORDUM
Emekli memur olduğunu ve boş zamanını değerlendirmek için kursa katıldığını söyleyen Kursiyerlerden Dürdane Özgirgin ise, “Boş zamanımı değerlendirmek amaçlı katıldığım bu kursla birlikte şu an ufkumun çok daha genişlediğini fark ettim. Kursa kayıt yaptırdığımda rölyefin bu kadar güzel olduğunu bilmiyordum. Eserlerimiz ortaya çıkmaya başlayınca da daha keyif alıyoruz. İlk eserim bitmek üzere, bittiğinde evime koyacağım” dedi.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ