Gencan, “Terör Türkiye’nin kanayan yarası”

CHP Edirne Belediye Başkan Aday Adayı Nejat Gencan, Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti.

GÜNDEM 13.11.2013 15:35:00 0
 Gencan, “Terör Türkiye’nin kanayan yarası”
DUYGUSAL DAKİKALAR YAŞANDI
Nejat Gencan Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne giderek Dernek Başkanı Ali Vardar ve yönetim kurulu üyesi şehit aileleriyle bir araya gelerek duygusal dakikalar yaşandı. Ziyarette konuşan Gencan, “Bugün buraya gelmemizdeki amaç siyaset yapmak değil, acınızı bir nebze paylaşmaktır” diyen Gencan ziyaret Dernekte yapılan çalışmaları kutladığını ifade etti. Gencan,  “Vekillik dönemimde yanınızda olduk. Bundan sonra da her şekilde yanınızda olmaya hazır olduğumu bilmenizi istiyorum. Bu hizmeti yapmak kolay değil, yaptığınız çok kutsal bir görev. Tüm yönetim kurulu üyelerinizi kutluyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte de sizlerle Edirne’mize yardımcı olma görevi bize de düşer bizler de yardımcı olmaya çalışırız” diye konuştu.
 
ACILARINI BİR KAT DAHA ARTTIRMIŞTIR
Gencan, konuşmasında terör sorununa da değinerek, “Hepimizin bildiği gibi terör Türkiye’nin kanayan sorunlarından biri. 2000’li yıllar4da azalan terör bilhassa 2002 sonrası ülkemizi en çok meşgul eden sorunlardan biri olmuştur. Mevcut hükümetin terör konusunda amacına uygun çalışmalar olmaktan çıkmış ve neredeyse terör örgütü ile pazarlık yapan görüşmelerle sorunu çözmeyi tercih etmiştir. AKP Hükümeti, savunmasında şehit olan, bu mücadelelerde gazi olan tüm vatandaşlarımızın yakınlarını yok sayarak onların acılarını bir kat daha arttırmıştır. Hâlbuki her ülke vatanını savunan şehit ve gazilerini, hatta onların yakınlarını el üstünde tutan uygulamaları ile öne çıkmaktadır. Ülkemizde de bu ve buna benzer uygulamaları beklemek vatandaşlarımızın hakkıdır. Hatta hükümetlerin birinci görevi ülke savunmasında şehit ve gazi olan vatandaşlarımıza ve yakınlarına sahip çıkmak olmalıdır. Günümüzde bunu zedeleyen bu anlayışı bir kez daha sizlerin huzurunda kınıyor ve bu uygulamaların son bulmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
 
BURASI AĞLAMA DUVARI DEĞİL
Ziyaret sırasında konuşan Dernek Başkanı Ali Vardar ise derneklerinin acılarını dindirme yeri olduğunu ifade ederek, bu ülke için şehit olmuş evlatlarının isimlerini yaşatma mücadelesi verdiklerini belirtti. Vardar, “ Burası ağlama duvarı değil, huzur bulma yeri olsun istiyoruz” dedi. Edirne’nin ilçe ve köyleriyle birlikte 142 şehidinin bulunduğunu da söyleyen Vardar, Edirne’ye Cumhuriyet öncesi ve sonrası şehitlerin bir arada toplanacağı bir şehitlik yapılacağını da söyledi.
 
Haber / Gökhan TEKER