AVM değil yeşil alan olsun

Edirne Kent Konseyi Edirne'nin ihtiyacı olduğuna vurgu yaptıkları 25 Kasım Stadı’nın AVM değil yeşil alan olması adına sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan bir çalışma grubu ile birl

GÜNDEM 12.11.2013 11:36:00 0
 AVM değil yeşil alan olsun
Edirne Kent Konseyi’nin önderliğinde Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, Çevre Gönülleri Derneği, Edirne Esnaf Odaları Birliği ve Edirne Doğal Yaşamı ve Hayvanları Koruma Derneği (EDAYKO) yönetimlerinden birer temsilcinin katıldığı çalışma grubu, 25 Kasım Stadyumu’nun AVM değil, yeşil alan olması için AK Parti İl Başkanlığına dosya sunarak destek istediler.
 
EN DEĞERLİ YERİNİN TOKİ’ YE DEVREDİLMESİ BİZLERİ ÜZDÜ
Edirne Kent Konseyi Başkanı Özer Demir, 25 Kasım Stadı’nın yeşil alan olması için sivil toplum kuruluşlarından oluşan bir çalışma grubu oluşturduklarını belirtti. Demir, “Bu çalışmada grubumuzda ayrıca Türk Mimar Mühendis Odaları Birliği de bulunmakta. Hepimizin bildiği üzere 25 Kasım stadı protokolle TOKİ ’ye devredildi. Protokol ile TOKİ’ ye devredilme ardından Edirne’ye 10-15 bin kişilik bir stat 3-5 bin kişilik bir spor salonu yapılacak. Biz bunu Edirneliler olarak bu yapılacak sevinç ile karşıladık. Ama şöyle bir sıkıntı söz konusu bunun karşılığında Edirne’nin en değerli yerinin TOKİ’ ye devredilmesi bizleri üzdü ve rahatsız etti. Bu çerçevede de Edirne kent konseyi bir çağrıda bulundu, gelin kente karşı bu kötülüğü yapmayalım. El birliği ile Edirne’deki tüm sivil toplum örgütleri, siyasi partiler yan yana duralım” dedi.
 
BU SÜRECİ BİRLİKTE YÖNETELİM
Stadyum ve spor salonunun Edirne’nin ihtiyacı için yapılması gerektiğini söyleyen Özer Demir, “Bu yapılsın, ama bunun karşılığında Edirne’nin en değerli yeri alınmasın, tüm kentliler olarak bu süreci birlikte yönetelim ve o alan yeşil alan olsun. Çok amaçlı bir yeşil alan olsun. Konserlerin yapıldığı, tiyatroların yapıldığı, çocukların dolaşabildiği, yaşlıların dolaşabildiği, bir festivalin yapılabildiği bir yeşil alan olsun diye bir çalışma yürütüyoruz. Bu çerçevede de bir çağrıda bulunduk, Edirne’deki 51 kurum buna imza attı. Bizde bu görüşü paylaşıyoruz" diye konuştu.
 
 
 
HİÇ ŞÜPHENİZ OLMASIN
AK Parti Edirne İl Başkan Vekili Nesim İba, dosyayı kabul ederek, “Osmanlı döneminde zaten burası Tatarhaniler mezarlığı olarak geçiyor. Daha önce dönemin Valisi Nusret Miroğlu tarafından eski elektrik fabrikası da onarıma girmişti. Kazılar yapıldığında altından mezarların çıktığı, nehir taşkınlarından dolayı üzerlerinin toprakla örtüldüğünü göreceksiniz. Bunun yanında Pazartesi pazarının bulunduğu alan da meydan alanı olabilir. Edirne’nin meydan eksikliği var. Bu konuda biz de sizinle birlikteyiz. Elimizden gelenin yapılacağından hiç şüpheniz olmasın. Sunduğunuz dosyayı kabul ederek, hassasiyetinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
Haber / Emine LALE