Yıl bitti yol bitmiyor

Kapaklı Belediyesi tarafından yaptırılan şehirlerarası otobüs terminali aradan yıllar geçmesine rağmen hala faaliyete açılmadı. Konuyla ilgili eleştiri oklarına hedef olan Kapaklı Belediyesi yetkilileri ise

GÜNDEM 11.11.2013 16:25:00 0
 Yıl bitti yol bitmiyor
1 MİLYON 600 BİN TL’YE İHALE EDİLMİŞTİ
Kapaklı şehirlerarası otobüs terminalinin yapımı için 31 Mart 2008 tarihinde yüklenici firma ile imzalanan sözleşmeye istinaden yapım çalışmalarına 7 Nisan 2008’de başlandı. Sözleşme bedeli 1 milyon 600 bin TL olan Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin yapımı 7 Ekim 2009 yılında tamamlandı. Yani Kapaklı Şehirlerarası Otobüs Terminali 4 yıldan fazla süredir hizmete açılmayı bekliyor. Fakat Kapaklı Belediyesi yetkilileri tarafından yapılan açıklamalara göre, yapımına çok daha önce başlanan Saray Çevre Yolu’nun yapımının hala tamamlanamaması nedeniyle otogar bir türlü hizmete açılamadı.
 
YETKİ, SEÇİMLERE KADAR TEKİRDAÐ BELEDİYESİ’NDE
Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’nın konuya el atmasıyla ihalesi ikinci kez yapılan ve yapım çalışmalarına başlanılan Saray Çevre Yolu’nun belli bir aşamaya gelmesinin ardından Kapaklı Belediyesi yetkilileri, otobüs terminalini hizmete açmak için bir girişimde daha bulundu. Fakat bu kez de talepleri Tekirdağ Belediyesi’nin onayına takıldı. Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, 6360 sayılı 13 ilde Büyükşehir Belediyesi ve 26 ilçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’u onaylamasının ardından ilgili kanun 6 Aralık 2012 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu çerçevede şehirlerarası otobüs terminalinin kiraya verilmesi işlemleri Tekirdağ Belediyesi’nin onayına tabi oldu. Bu kanuna istinaden Tekirdağ Belediyesi’ne konuyla ilgili yazı yazıldığını belirten Kapaklı Belediyesi yetkilileri taleplerinin red edildiğini, kiraya verme yetkisinin ise 2014 Yerel seçimlerine kadar Tekirdağ Belediyesi’nde olduğunu kaydetti.
 
ONAY BEKLENİYOR
Bilindiği üzere 2009 yılında ihaleye çıkarılan ve dönemin milletvekili Kemalettin Nalcı’ya ihale edilen Saray Çevre Yolu Yapım ihalesi zamanında bitirilememesi nedeniyle fesholdu. Daha sonra 16 Mart 2012 yılında yeniden ihaleye çıkarılan Kapaklı-Saray Duble Yolu’nun yapım çalışmaları devam ediyor. Kapaklı Belediyesi hem ilçe merkezinden geçen Pınar Bulvarı’ndaki trafik yoğunluğunun azalması, hem Pınar Bulvarı Yolu’nun Kapaklı Belediyesi’ne devredilmesi hem de şehirlerarası otobüs terminalinin en kısa sürede hizmete açılabilmesi için, Saray Çevre Yolu’nun yapımının tamamlanmasını bekliyor. Tüm bunların yanında başta Candan Yüceer olmak üzere milletvekillerinin konuyla ilgili TBMM’ye sunduğu soru önergeleri de henüz hedefine ulaşabilmiş değil.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ