Sezgin, “Bu vatan hizmet ve gayret bekliyor”

Yurdumuzun kurtarıcısı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Çerkezköy Özel Gülerçin Koleji’nde düzenlenen programla ölümünün 75’inci yılında şükranla anıldı.

GÜNDEM 10.11.2013 17:06:00 0
 Sezgin, “Bu vatan hizmet ve gayret bekliyor”
BAŞINIZ DİK ALNINIZ AK DOLAŞMAK İSTİYORSANIZ ÇALIŞMAYA GAYRET OLUNUZ
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 75’inci yıldönümü dolayısıyla saat 14.30’da düzenlenen anma programına Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Okul müdürü Süleyman Sezgin, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Okul Müdürü Süleyman Sezgin’in, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşma ile devam etti. Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak ve anlamak gerektiğini belirten Sezgin, “Üzerinde yaşadığımız toprakların değerini bilip, onu korumak için her türlü gayreti gösteririz. Bu topraklar üzerinde Çanakkale savaşı yapıldı. Bu topraklar da kurtuluş savaşı yapıldı. Her karış toprağında şüheda kanı var. Onlar bize hür ve bağımsız bir vatan bırakmıştır. Mustafa Kemal Atatürk’ü bu yüzden anıyoruz. Bu topraklara kandan candan verecek bir büyük hediye yoktur. Böylesine güzel bir vatan karşısında çok sorumluluklarımız vardır. Bu da Atatürk’ü anlamayı gerektirir. Bu vatan toprağı sevgi, hizmet ve gayret bekliyor. Bugün çalışmanın ve bilginin hamallığını yapmaz isek yarın başkalarının hizmetini yaparız. Yarın bu toprak üzerinde başınız dik alnınız ak dolaşmak istiyorsanız çalışmaya gayret olunuz. Atatürk’ü rahmet ve minnet ile anıyorum” ifadelerini kullandı.
 
ÖRNEK YAŞAMI TEKRAR HATIRLATILDI
Çerkezköy Özel Gülerçin Koleji Müdürü Süleyman Sezgin’in günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasının ardından 4 / A sınıfı öğrencilerinden Derya Şahin de günün anlam ve önemine ilişkin kısa bir konuşma yaptı. Üç yaş sınıfı öğrencileri “Atatürk Yoktu” adlı şiirini okuyarak herkesin sempatisini kazandı. Atatürk’ün hayatını anlatan bir videonun izletiletildiği programda Ulu Önderimizin örnek yaşamı tekrar hatırlatıldı. Dört yaş sınıfı öğrencilerinin hazırlamış olduğu “Atatürk” ve 2 / A sınıfı öğrencilerinden Nehir Yıldırım’ın okuduğu “Atatürk Yazar” şiiri ile devam eden programda 2 / B sınıfı öğrencilerinden Ömer Akın Oflazca’nın “10 Kasım 1938” adlı şiiri tüm dinleyenleri etkiledi.
 
İNGİLİZCE ORATORYO BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Özel Gülerçin Koleji 5, 7 ve 8’inci sınıf İngilizce kulübü öğrencileri hazırladıkları İngilizce oratoryo ile tüm dinleyicilerin beğenisini topladı. Okulun 6 / A sınıfı öğrencilerinden Sima Nur Ceylan kendi yazmış olduğu ‘‘Sevgili Atatürk’üm’’ şiiri katılımcıları duygulandırdı. Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu ‘’Uykusuz Geceler” isimli oratoryo da büyük beğeni topladı. Programda 1 ve 2’nci sınıf öğrencilerinin hazırladığı koro ile Müzik Grubu öğrencilerinin bestelemiş olduğu “Atatürk Çocukları” şarkı büyük bir şevkle söylendi.
 
 
 
 
Haber / Ahmet KARDEŞ