Ziraat Odası yeni binasına kavuşacak

Muratlı Ziraat Odası Başkanlığı tarafından alınan karar ile Ziraat Odası Hizmet Binası yıkılarak yeniden inşa edilmeye başlandı.

GÜNDEM 8.11.2013 19:08:00 0
 Ziraat Odası yeni binasına kavuşacak
DEPOMUZ DAHA DA BÜYÜYECEK
Muratlı Ziraat Odası Başkanı Ender Borucu, 14 kişilik yönetim kurulu olarak oy birliğiyle bu kararı aldıklarını vurgulayarak, “Teklif usulü değerlendirme yaptık. Teklif veren dört firma ve müteahhit içerisinde yaptığımız incelemeler sonucu Saray İnşaat Firması sahibi Müteahhit Ahmet Senekçi’nin teklifini uygun ve cazip bulduk. 4 kat yapılacak olan yeni hizmet binamızın en alt katı da bodrum olacak. 4. Katı seminer salonu olarak kullanacağız. Tüm toplantılarımızı burada kolaylıkla gerçekleştirebileceğiz. Ayrıca misafirhanemiz de olacak ve depomuz daha da büyüyecek” diyerek üyelerine müjdeyi verdi.
 
YAKLAŞIK 100.000 TL MASRAFI VAR
Tekirdağ’ın büyükşehir olmasıyla birlikte 357 m2 olan arsalarının ancak %50’sini kullanarak kapalı alan yapabileceklerini ifade eden Başkan Borucu, “Büyükşehir ile beraber imar durumu da yarı yarıya düşüyor. Eğer şuan bu işlemi gerçekleştirirsek alanımızın %100’ünü değerlendirebiliyoruz. Şimdiki mevcut binamız 1983 yapımıdır. Arsanın yarısı karşılığında Saray İnşaat bu yeri bize yapıyor ve önümüzdeki yaz başı gibi teslim edecek. İnşaatın başlamasıyla geçici olarak Muradiye Mahallesi 93. Sokak No. 13’te faaliyet gösteriyoruz” diye konuştu.  Borucu, yeni bina projelerinin çiftçilerin lehine olacağını belirterek, “Yaklaşık 100.000 TL masrafı var. Bizim bütçemiz belli ve kendi imkanlarımızla yapamadık. Muratlı çiftçisine en iyi hizmeti verebilmek için gerekli birimler olacak. Odamıza, çiftçilerimize ve ilçemize hayırlı olsun” şeklinde konuştu. Ziraat Odası Binası yapım işi için teklif veren diğer üç firma da, İnanç İnşaat, Aktaş İnşaat ve Kahraman İnşaat olarak açıklandı.
 
Haber / Şerife KURTOÐLU