Bakan Şahin, “Hizmetkâr olmaya devam edeceğiz”

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Çerkezköy Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Eğitim Öğretim ve Yaşamevi’nin açılış törenine katÄ?

GÜNDEM 8.11.2013 14:42:00 0
 Bakan Şahin, “Hizmetkâr olmaya devam edeceğiz”
SAKATIZ AMA DİLENCİ DEĞİLİZ
Bakan Şahin, bina önünde Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından karşılandı. 2 buçuk yaşındaki Yağmur isimli bir kız Bakan Şahin’e çiçek takdim etti. Program, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi bünyesinde kurulan Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile başladı. Engellilerden oluşan ekibin gösterisi katılımcılardan büyük ilgi gördü. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden programda konuşan TSD Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, derneğin 27 Mayıs’ta kurulduğunu belirtere, “Şuanda 825 üyemiz var. Zihinsel ve bedensel engelli vatandaşlarımızın haklarını koruyarak ihtiyaçlarını karşıladık” dedi. Yaşamevinin herkese hayırlı olmasını temenni eden Çetinkaya, “Hepimiz birer engelli adayıyız. Okullarda çocuklarımıza engelli olmamaları için neler yapabileceklerini anlatıyoruz. Çünkü o acıları biz yaşadık. Biz sakatız ama dilenci değiliz. Bu binayı tüm Çerkezköy’e ve tüm Türkiye’ye armağan ediyoruz” dedi. Çetinkaya, engellilere verilen ulaşım kartlarının bazı yerlerde kabul edilmediğini ifade ederek bu konuda Bakan Şahin’den destek istedi. Çetinkaya ayrıca, diyalize girenlere bakım maaşı bağlanmamasından dolayı da sıkıntılar yaşadıklarını ifade etti.
 
HÜKÜMET BİZE BİR ADIM ATTIĞINDA HEYECANLANIYORUZ
TSD Çerkezköy Şubesi Eğitim Öğretim ve Yaşamevi’nin kamu ile sivil toplum kuruluşlarının işbirliğinin en güzel örneği olduğunu kaydeden TSD Genel Başkanı Şükrü Boyraz, “Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’e ve bu binanın yapımında katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi. Engellilerin en önemli sorununun erişilebilirlik olduğunu söyleyen Boyraz, engellilerin de görüşlerinin alınarak nasıl iyi şeyler yapılabileceğinin ortada olduğunu sözlerine ekledi. Engellilerin uzun yıllar ihmal edildiğini öne süren Boyraz, “Hükümet ya da yerel yönetim bize bir adım attığında heyecanlanıyoruz. Bazen kırıcı davranabiliyoruz ama bizi anlayın. Bizler de evlenmek, çalışmak, spor yapmak istiyoruz. Yeterli olanaklar sağlandığında engellilerin neler yapabileceğini görüyor ve gururlanıyoruz” dedi.
 
BUGÜN BİZİM ONUR GÜNÜMÜZ
Tek isteklerinin insanca yaşamak olduğunu kaydeden Boyraz, Çerkezköy’deki örnek çalışmanın kendilerine umut verdiğini söyledi. Toplumun en reel gerçeği olan engellilerin en tabi haklarını teslim etmek için çalıştıklarını ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ise “Bize düşen toplumun her kesimini kucaklayarak onların ihtiyaçlarını karşılamaktır. Göreve geldiğimiz günden itibaren engellilerimizin yaşam alanlarını genişletmek, onların sokağa çıkabilmelerini sağlamak için üzerimize düşeni yapmaya özen gösterdik. Bugün bizim onur günümüzdür. Yıllar önce sokağa bile çıkamayan engellilerimiz bugün Rize’yi bile gezebiliyorlar” dedi. Konuşmasının sonunda Ali Ertem’e TSD Genel Başkanı Şükrü Boyraz tarafından plaket takdim edildi.
 
ENGELLİLER TOPLUMUN AYNASIDIR
Aktif, mutlu, hayatın içinde olan, genciyle yaşlısıyla bir arada olan bir Türkiye inşa ettiklerini söyleyen AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi ise son 10 yıldır engellilerle ilgili çıkan yasalarla iyileştirmeler yapıldığını dile getirdi. Engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak adına adım atmanın, hükümet ve yerel yönetimlerin yanı sıra herkesin asli görevi olduğunun altını çizen Yemişçi, “Çerkezköy’de yapılan Yaşamevi birlikteliğin bir göstergesidir. Engelliler toplumun aynasıdır. Çalışmalarımız bitmedi. Bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
76 MİLYONUN KARDEŞLİĞİNİ SAÐLAMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK
İnsanların yaşam kalitesini yüksetmek ve 76 milyonun kardeşliğini sağlamak için yola çıktıklarını belirten Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise programda yaptığı konuşmada engelsiz bir dünya kurmak için çalıştıklarını dile getirdi. Engellilerin yaşam kalitesini yükseltmek için gece gündüz çalıştıklarına dikkat çeken Bakan Şahin, “Türkiye’de 2005 yılına kadar engellilerle ilgili hiçbir düzenleme yapılmamıştı. Pozitif ayrımcılık yapmaya devam ettik. Herkes huzurlu olmadıkça biz huzurlu olmayacağız. Herkes mutlu olmadıkça biz mutlu olmayacağız. Engellilik bir tercih değildir. Onlar için yapılanlar da sadaka ya da lütuf değildir. Biz, engellerin kaldırılması gerektiğine inandık. Engellilere en çok maddi destek alan bakanlık olarak bugün karşınıza geldim. Bütçemiz 1.2 milyon TL’den 20 milyon TL’ye yükseldi” açıklamalarında bulundu.
 
EĞİTİMİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ
Bakan Şahin, engellilerin eğitimine çok önem verdiklerini belirterek, engellileri kendine özgüveni olan bireyler haline dönüştürdüklerini söyledi. Eğitime çok önem verdiklerini kaydeden Bakan Şahin, “Üniversiteye giden engellilerimizin sayısı halen düşük. Engellilerimizin eğitimini tamamlamalarını sağlamamız lazım. Onları, bütün güçleriyle bu ülkenin kalkınmasının merkezine oturtmak zorundayız. Türkiye Cumhuriyeti olarak artık biz örnek oluyoruz” diye konuştu. İlk bakan olduğu zaman engelli bir grubun bakanlığın önüne gelerek “Biz sadaka değil, iş istiyoruz” dediğini anımsatan bakan Şahin “Ben de onlara ‘siz ne istiyorsanız ben de onu istiyorum’ dedim. Son 2 yılda kamuda 14 bin engelliyi memur yaptık. Haziran ayında bir sınav daha yapılacaktı. Bu sınavı Nisan ayına çektik. Her engelli grubunu kendi içinde sınav yapıyoruz. Ne eksiğimiz varsa düzelterek sizlerin yaşam kalitesini yükseltiyoruz” diye konuştu.
 
HİZMETKÂR OLMAYA DEVAM EDECEÐİZ
Tekirdağ Vali Yardımcısı başkanlığında ‘Erişilebilirlik’ konusunda bir komisyon kurulduğunu söyleyen Fatma Şahin, burada engelli temsilcilerinin de bulunduğunu belirterek, “Siz talimat vereceksiniz, biz gereğini yapacağız” dedi. Çerkezköy’ün vergi gelirlerini en çok yüklenen bölge olduğunu söyleyen Şahin “Biz de bu bölgenin hizmetkârı olmaya devam edeceğiz. Sizden gelen talepler başımızın üstüne” dedi. Konuşmaların ardından Bakan Fatma Şahin, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve protokol üyeleri kurdele keserek yaşamevinin açılışını gerçekleştirdi.
 
BİNA HAKKINDA BİLGİ ALDI
Açılışın ardından binayı gezen ve yetkililerden binaya ilişkin bilgi alan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ebru Atölyesi’nde engelli Berkay Üresin’in ebru yapışını izledi. “Sen ebruda usta olmuşsun” diyen Şahin, Üresin’i tebrik etti. Binanın gezilmesinin ardından Bakan Fatma Şahin, Çorlu’ya hareket etti.  Çerkezköy’de düzenlenen açılış törenine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri T. Ziyaeddin Akbulut ve Özlem Yemişçi, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Yar. Doç. Ercan Buluş, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak, Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, kurum amirleri, AK Parti ve CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayları, Çerkezköy belediye meclis üyeleri, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, gaziler, engelliler, engelli yakınları ve çok sayıda davetli katıldı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ