Merhum itfaiye erinin eşine belediyeden destek

Karaağaç Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısı’nın ilk oturumu dün saat 10.00’da Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel başkanlığında Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda ge

SİYASET 5.11.2013 17:00:00 0
Merhum itfaiye erinin eşine belediyeden destek
 2 DİLEKÇE GÜNDEM MADDELERİNE EKLENDİ
Tüm meclis üyelerinin eksiksiz katıldığı toplantı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Toplantıda gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce, meclise sunulan iki dilekçenin daha gündem maddelerine eklenmesi oylamaya sunuldu. Dilekçeler, oy birliği ile gündem maddelerine eklendi. 2014 yılı Ocak, Şubat, Mart ayları gelir tarifelerinin oy birliği ile görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildiği toplantının bir sonraki gündem maddesinde 2014 yılı Ocak, Şubat, Mart ayları gelir, gider bütçesi görüşüldü. İlgili gündem maddesi de oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise dükkân kira bedelleri ve taksit harçlarının durak yerlerinin kira ücretlerinin belirlenmesi görüşüldü. Konu, görüşülmek üzere Trafik Komisyonu’na gönderildi.
 
CAMİNİN ELEKTRİK BORCUNU BELEDİYE ÖDEYECEK
Karaağaç Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısı meclise sunulan yardım talepleri ile alakalı dilekçelerin görüşülmesi ile devam etti. Geçtiğimiz aylarda geçirdiği iş kazası sonucu hayatını kaybeden İtfaiye personeli Rıza Tıltak’ın eşinin maddi ihtiyaçlarının karşılanması ve Karaağaç Hicret Cami’nin elektrik aboneliğinin olmadığından dolayı birikmiş olan elektrik borcunun Belediye tarafından ödenmesi konusu masaya yatırıldı. Toplantıda ayrıca Kapaklı Erenler Cem Evi’ninin yemekhanesinin ısınma sorunu olduğundan dolayı büro tipi klima ihtiyacının belediye tarafından karşılanması ve Karaağaç Spor Kulübü’nün yardım talebi de meclis tarafından görüşülmek üzere oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
 
VATANDAŞIN EVİNİ SU BASIYOR
Toplantının sonunda ise gündem maddeleri arasına sonradan eklenen iki dilekçe görüşüldü. İlk dilekçede, belde sınarları içersinde bulunan cadde ve sokaklarda bordür taşı olmadığından dolayı yağan yağmur sularından vatandaşların evlerinde su baskını yaşandığı belirtildi. İlgili madde konusunda konuşan Karaağaç Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel, “Bu konu hakkında mağduriyeti gidermemiz gerekiyor. Bu konuyu Fen İşleri Müdürlüğü’ne verelim. Onlarda ihale yapsınlar” diye konuştu. Fen İşleri Müdürlüğü’nün konuyla ilgili gerekli çalışmayı yapması oy birliği ile kabul edildi. İkinci dilekçede ise ek bütçe görüşüldü. İlgili ek bütçe talebi ise oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Son gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından, ikinci oturumun 15 Kasım Cuma günü aynı saatte yapılması oy birliği ile karara bağlandı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ