200 kişilik yurt inşaatı yükseliyor

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde Ramazan Yaman Fen Lisesi bahçesine İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yaptırılan öğrenci yurdunun inşaatı tüm hızı ile sürüyor.

GÜNDEM 4.11.2013 13:17:00 0
 200 kişilik yurt inşaatı yükseliyor
İHALE BEDELİ 2 MİLYON 740 BİN TL
Güngör İnşaat - Dindar Güngör ve Çizgi Mühendislik Müşavirlik İnşaat Ticaret ve Sanayi A.Ş. ortak girişimi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yaptırılan Lüleburgaz Ramazan Yaman Fen Lisesi 200 öğrencilik yurdun inşaatı devam ediyor. 100 Erkek ve 100 kız öğrencinin kalabileceği şekilde projesi hazırlanan ve 4 bin 519 metrekarelik alana inşa edilecek yurdun ihale bedeli 2 milyon 740 bin TL olarak açıklandı. 1 Eylül 2013 yılında ilk kazmanın vurulduğu yurt inşaatının 350 iş günü içerisinde bitirilmesi planlanıyor. Toplam 4 kattan oluşacak yurt içerisinde çok amaçlı yemekhane salonu, sosyal alanlar, revir, doktor odaları, etüt odaları yer alacak.
 
ÖNÜMÜZDEKİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA YETİŞTİRECEĞİZ
Yurdun, bin 200 metrekarelik açık alanı olacağı kaydedilirken bahçesinde ahşap kamelyalar, öğrenci hobi bahçesi, yürüyüş yolları yer alacak öğrenci yurdunda ayrıca 10 araçlık açık otopark yapılacağı bildirildi. Konu hakkında bir açıklama yapan Çizgi Mühendislik Müşavirlik İnşaat Ticaret ve Sanayi A.Ş. Yönetim kurulu başkanı İnşaat mühendisi Bülent Kaplan, "Güngör İnşaat - Dindar Güngör ve firmamız ortak girişimi ile yurdumuzun inşaat çalışmaları planlandığı şekilde devam ediyor. Lüleburgaz'a modern bir yurt kazandırmak için çalışıyoruz. İnşaatı süren öğrenci yurdumuzu önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetiştireceğiz" ifadelerini kullandı.
 
Haber / Emine LALE