Dilipak, “Batı demokrasisi helvadan bir put”

Abdurrahman Dilipak, AK Parti Edirne Gençlik Kolları Başkanlığınca Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenen 'Yeni Bir Dünyanın Oluşumunda Rabiaların Sorumlulukları' konferansında yaptığı konuşmada, hiÃ

GÜNDEM 4.11.2013 11:57:00 0
 Dilipak, “Batı demokrasisi helvadan bir put”
Rabia Platformu Sözcüsü ve Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak, "Batı uygarlığının arkasında Kızıldereli kanı, siyah insanın gözyaşı ve sarı ırkın çalınan serveti vardır" dedi.
 
KARADERİLİLERİ KÖLELEŞTİRDİLER
İnsanların bu dünyada yapması gerektiği halde yapmadığı ve söylemesi gerektiği halde söylemediği şeylerden ahirette hesaba çekileceğini belirten Dilipak, "Dünyada birkaç köyde birkaç Kızıldereli, 'yok olmasın' diye koruma altına alındı. Amerika kıtası artık İspanyolların, İngilizlerin, Hollandalıların oldu. Dünyada yaşayan bir diğer ırk olan karaderililerin tümünü köleleştirdiler. Koca bir kıtanın insanı köle oldu. Gemilerle Amerika'ya taşındılar. Çin, Japonya, Kore aslında bütün sarı ırkın servetine el koydular. Hintlilerin servetine el koydular. Sömürgeleştirdiler ve onların bütün zenginliklerini yağmaladılar. Hint kumaşı dünyanın bir numarasıyken, İngilizler 'dünyanın bir numarası olsun' diye Hint dokuma ustalarına gidip, 'Ya İngiltere'ye gideceksiniz ya burada çalışacaksınız' dedi ya da sağ ellerini kesti. İngiliz kumaşı, dünyada bir numaradır.
 
HAVAYI, SUYU, TOPRAĞI KİRLETTİLER
Batı uygarlığının arkasında Kızılderili kanı, siyah insanın gözyaşı ve sarı ırkın çalınan serveti olduğunu söyleyen Dilipak, ülkeler arasındaki servet hesaplaşmasında birinci, ikinci ve adı konulmayan üçüncü dünya savaşlarının çıkarıldığını savundu. Dilipak, "Aynı ülkenin çocuklarını birbirlerine katlettirdiler. 'Sağcı, solcu, Alevi, Sünni, Kürt, Türk' diye ve hala kan durmuyor. Bir yüzyıla üç dünya savaşı sığdırdılar ve yetmedi bu yüzyıla bir dünya savaşı daha sığdırmak için çalışıyorlar. Mısır'da, Irak'ta, Afganistan'da yaşanan budur. Havayı, suyu, toprağı kirlettiler. İnsanlık tarihi bu kadar az bir zamanda bu kadar çok kan, bu kadar çok gözyaşı görmedi. Alın size batı uygarlığı" ifadesini kullandı.
 
DARBE DİYEMEDİLER
Batının hala insan hakları ve demokrasi dersi vermeye çalıştığını anlatan Dilipak, "Batı demokrasisinin helvadan bir put olduğunu en son Mısır'da gördük" dedi. Batı'nın Mısır'daki darbeye 'darbe' diyemediğini kaydeden Dilipak, "Birleşmiş Milletler (Bm) Suriye'de akan kana ses çıkartamıyor çünkü Suriye'de, Mısır'da iktidara alternatif olanlar Müslüman Kardeşler çünkü İsrail'in varlık ve güvenliğine ilişkin tehdit kaygısı taşıyorlar" ifadelerini kullandı.
 
Haber / Gökhan TEKER