Lüleburgaz yeni Hükümet Binası’na kavuşacak

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine yapılması planlanan yeni hükümet binasının proje çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda Lüleburgaz mimarlık ile Kırklareli İl Özel İdaresi arasında sözleÅ?

GÜNDEM 1.11.2013 15:03:00 0
 Lüleburgaz yeni Hükümet Binası’na kavuşacak
5 KAT OLARAK İNŞA EDİLECEK
Erdal Al’ın koordinatörlüğünde sürdürülen yeni hükümet binası projesinin mimari projesinde yüksek mimar Hasan Pektaş, statik projede inşaat mühendisleri Turhan Gülaçar, Bülent Kaplan, mekanik projede makine mühendisleri Eray Topuz, Ömer Tezan, Elektrik projesinde ise elektrik mühendisi Rasim Aslan’ın imzası olacak. 9 bin 683 metrekarelik bir alana sahip olacak olan yeni Lüleburgaz Hükümet Binası bodrum kat ve zemin katla birlikte toplam 5 kat olarak inşa edilmesi planlanıyor. Projenin 22 Kasım’a kadar Kırklareli il özel idaresine teslim edileceği öğrenildi.
 
1 YILDA TAMAMLANACAK
Öte yandan projenin teslim tarihinden sonra ihaleye çıkacağı öğrenildi. Yeni yıl ile birlikte ihaleye çıkması beklenen Hükümet binasının temelinin ise bir aksilik olmaması durumunda 30 Mart 2014’ten önce temeli atılması planlanıyor. Temelin atılmasının ardından yeni Hükümet binasının 1 yılda tamamlanması bekleniyor. Yeni Hükümet binasında 100 kişilik konferans salonunun yanı sıra, Nüfus müdürlüğü, Tapu müdürlüğü, Kadastro Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Mal Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğünün üst kademe odası yer alacağı öğrenildi.
 
Haber / Kübra ÖZAYDIN