Başbakan Erdoğan, “Biz değil, Olimpiyat kaybetti”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'nin her ilini olimpiyatlara hazırlarcasına yatırım yaptıklarını belirterek, 'Buenos Aires'te, 2020 olimpiyatlarını orada ne yazık ki bize vermediler. Bana göre kaybeden olimpi

GÜNDEM 1.11.2013 12:19:00 0
 Başbakan Erdoğan, “Biz değil, Olimpiyat kaybetti”
789 SPOR TESİSİNİN YAPIMINA AK PARTİ DÖNEMİNDE BAŞLANDI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yapımı tamamlanan 213 Spor Tesisi’nin Toplu Açılışı ve Amatör Kulüplere Malzeme Dağıtım Törenine katıldı. Törende salondaki gençlere seslenen Erdoğan, “Türkiye, bugün sahip olduğu 4 milyon 750 bin lisanslı sporcusu ve sayıları her yıl artan spor tesisleri ile bu alanda giderek daha da güçlenen bir altyapı oluşturuyor. Sadece bugün açılışını yapmakta olduğumuz tesisler dahi, bu alanda başlı başına bir hamlenin ifadesidir. Hükümetimiz döneminde bugüne kadar yapımına başladığımız spor tesisi sayısı tam 789 adettir. Zira gençliğimizi olumsuz yerlerden, köşelerden çekip spora nasıl yönlendiririz hep bunun düşüncesi içerisinde olduk ve bunun adımlarını attık. Şu gördüğünüz Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu göreve geldiğimde ne yazık ki bir beton yığınıydı. Biz bunu ele aldık. Buraya 65 trilyon masraf yaparak Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu’nu gençiğimize kazandırdık” diye konuştu.
 
YARINIMIZ SİZLERLE AYAKTA OLACAK
Gençlerin “Türkiye seninle gurur duyuyor” sloganları üzerine Başbakan Erdoğan, “Biz sizlerle gurur duyuyoruz. Yarınımız sizlerle ayakta olacak. Onun için size bu kadar önem veriyoruz” diye karşılık verdi. Birçok stadın yapımının tamamlandığını dile getiren Erdoğan, “Türkiye’de, 1994-2002 yılları arasında sadece tek bir stat inşa edildi; o da borçlarını hala bizim ödediğimiz Atatürk Olimpiyat Stadı’dır. Biz ise, şu anda tam 25 yeni stat inşa ediyoruz. Bunlardan Türk Telekom Arena’yı, Kayseri Kadir Has Stadını ve Mersin Stadını tamamlayarak hizmete aldık. Bursa, Konya, Afyonkarahisar, Malatya, Samsun, Trabzon, Eskişehir, Gaziantep, Sivas ve Sakarya’daki statların inşası devam ediyor. Kocaeli ve Adana statları ihale aşamasında. Ankara, Diyarbakır, Hatay, İzmir Karşıyaka, İzmir Buca ve Batman statlarının ihale tarihleri hazırlanıyor” dedi.
 
ŞİMDİ DEVRAN DEÐİŞİYOR
Kendi döneminde zor şartlar altında spor yaptıklarını dile getiren Başbakan Erdoğan, “Bu stajların her biri, antrenman alanları, sosyal tesisleri ile dev birer spor merkezi olarak tasarlandı. Benzer bir gelişme yüzme havuzları konusunda yaşanıyor. Yüzme havuzu olmayan ilimiz kalmasın diyerek çıktığımız yolda, bugün 48 kapalı yüzme havuzuna ulaştık. Bunlar olimpik ve yarı olimpik yüzme havuzları. Bunlardan 7 tanesini tamamlayıp hizmete sunduk. 22’sinin inşaatı sürüyor, 19’u ihale aşamasında. İnşallah, statlarımız gibi bu yüzme havuzlarını da süratle tamamlayacak, ülkemizin, insanımızın hizmetine sunacağız. Hedef nedir? Özellikle bireysel spor alanında daha çok madalyaları, Avrupa, dünya olimpiyat şampiyonalarında nasıl kazanırız. İstanbul Büyükşehir Belediyemiz sadece bizim yaptıklarımızın dışında 150’ye yakın liselerin bahçelerinde kapalı spor salonları inşa ettik. Hedef, öğrenciler bu kapalı spor salonlarına kavuşsun. Bizler bunu göremedik. Bizler adeta Bodrum katlarında beden eğitimi dersi yaptık ya da soğukta bunları yaptık. Ama şimdi devran değişiyor” dedi.
 
ULUSLARARASI ARENADA BAŞARILAR ARZULUYORUZ
“Önce insan” anlayışıyla hareket ettiklerini ifade eden Başbakan Erdoğan, gençlere yatırım yaptıklarını söyledi. Başbakan Erdoğan Türkiye’nin uluslar arası arenada başarılara imza atmasını arzuladığını belirterek, "Türkiye’nin, sporda gerçekten çok önemli başarılara imza atmasını, uluslararası müsabakalarda, olimpiyatlarda başarı bakımından en ön sıralarda yer almasını samimi olarak arzu ediyorum” dedi. Türkiye’nin her iline olimpiyatlara hazırlarcasına yatırım yaptıklarını dile getiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şunları söyledi; "Buenos Aires'te, 2020 olimpiyatlarını orada ne yazık ki bize vermediler. Bana göre kaybeden olimpiyat oldu, biz kaybetmedik. Zira böyle bir olimpiyat İstanbul'a yakışırdı. Onlar kaybetti, önemli değil. Arkadaşlarıma dönerken ‘Olimpiyatın hazırlıkları için harcayacağımız parayı şimdi biz tesislerimize yoğunlaştıralım. Türkiye'nin dört bir yanında bu tesislerimizi ayağa kaldıralım. İstanbul'da olimpiyat yapılıyormuş gibi değil, Türkiye'nin dört bir yanında olimpiyat yapılıyormuş gibi bu tesisleri yapalım şimdi onun çalışması içindeyiz” dedi.
 
HEP BİRLİKTE TÜRKİYE OLACAÐIZ
Başbakan Erdoğan, "Türkiye'de spor yapan, sporcu seven, sporcuyu destekleyen öyle bir nesil yetiştirelim ki bu nesil bizim geleceğimizi teminat altına alsın. İşte bu nesil burada… Elele vereceğiz. Az önce bakanımın da ifade ettiği gibi tek millet, tek bayrak, tek vatan tek devlet diyerek geleceğe yürüyeceğiz. Bir olacağız, beraber olacağız, iri olacağız, diri olacağız hep birlikte Türkiye olacağız" dedi. Yoğun programı nedeniyle törenden ayrılmak zorunda olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, gençlere seslenerek, “İnşallah sizlerle farklı zeminlerde yine bir arada olacağız yoksa konuşmamın daha devamı var ama konuşmayı burada artık özetleyeyim istiyorum ve diyorum ki İstiklal şairimizin ifadesi, şöyle bir dörtlük... Akif kendisine gönderilen gence nasihatte bulunur. Burada benim futbol takımımdan değerli arkadaşım Nevruz da var. Gelen gencin adı da Nevruz. Babası İstiklal şairimiz Akif'e gönderiyor. 'Oğlum Yavuz git Akif amcan sana bir nasihatte bulunsun' diyor. O da Mehmet Akif Ersoy'a geliyor. Akif nasihatte bulunuyor. 'İhtiyar amcanı dinler misin oğlum Yavuz? Ne çok söyle, ne büyük söyle, yiğit işte gerek, lafı bol, karnı geniş soyları taklit etme, özü sağlam, sözü sağlam, adam ol ırkına çek'. Herhalde yeterli” diye konuştu.
 
Haber / Gökhan TEKER