Cinayet zanlısını telefonu ele verdi

Tekirdağ’da 6 yıl önce kaybolan 19 yaşındaki Meral Yapıcı ile arkadaşı 17 yaşındaki Nefise Kıran'ın cinayet şüphelisi Yapıcı’nın amcasının oğlu G. Yapıcı ve kızların erkek

GÜNDEM 31.10.2013 18:59:00 0
 Cinayet zanlısını telefonu ele verdi
POLİS ARAŞTIRMAYI DERİNLEŞTİRDİ
Tekirdağ’da 6 yıl önce kaybolan 19 yaşındaki Meral Yapıcı ile arkadaşı 17 yaşındaki Nefise Kıran'ın cinayet kurbanı olduğunu düşünen Tekirdağ Emniyeti Asayiş Şube dedektifleri, kayıp kızlar dosyasını tozlu raflardan indirdi. Kızların ailelerinin yeniden ifadelerini alan polisler, kızların kullandığı cep telefonlarına ulaştı. Fakat telefonların kızların kaybolmasından bir ay önce kapandığını belirledi. Kızların 2007 yılında sıklıkla konuştuğu telefon numaralarının peşine düşen dedektifler, 2 kızın erkek arkadaşları T.E. ve U.O.'ya ulaştı. İncelemeyi derinleştiren polis ekiplerin 2 kızın erkek arkadaşları üzerine kayıtlı numaraları kullandığını belirledi. Numaraların 14 Haziran 2007 tarihinde Tekirdağ Beyazköy mevkiinde sinyalinin kesildiğini belirleyen ekipler, bu bölgede aramalarını yoğunlaştırdı. Sinyalin en son kesildiği yerin Meral Yapıcı’nın dedesine ait bir bağ evi olduğunu belirleyen polis ekipleri, kepçeyle deniz kenarında ve bağ evinin çevresinde arama yaptı. Polis ekipleri kızların kemiklerini iskeleye gömülü olarak buldu.
 
5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Cinayet zanlısını belirlemek için çalışma başlatan polis ekipleri, kızların öldüğü tarihte baz istasyonuna yansıyan cep telefonları sahiplerini araştırmaya başladı. Polisin incelemesinde kızların sinyallerinin kesildiği esnada Meral Yapıcı’nın amcaoğlu G. Yapıcı’nın cep telefonu sinyalinin aynı bölgeden geldiği belirlendi. G. Yapıcı’nın kızların telefon sinyallerinin kesilmesinin 5 saat sonra bölgeden ayrıldığı belirlendi. Baz istasyonu verilerine göre Yapıcı’nın sık sık da bağevine gittiği saptandı. Polis G. Yapıcı’yı kızların erkek arkadaşı T.E. ve U.O. ve kızların diğer arkadaşları B.Ç. ve S.A. olmak üzere 5 kişiyi gözaltına aldı.
 
KENDİSİNİ ÖLDÜRMEK İSTEDİ
Öte yandan, cinayet şüphelisi G. Yapıcı’nın kısa bir süre önce bağevinin bahçesindeki ağaca kendini asarak intihar etmek istediği dalın kırılması nedeniyle intihardan vazgeçtiği öğrenildi. Jandarmada ifade veren G. Yapıcı’nın kendisini öldürmek için astığını söylediği kaydedildi. Öte yandan, Nefise Kıran’ın erkek arkadaşı T.E.’nin poliste verdiği ifadede G. Yapıcı’nın 2 kızı kayboldukları gün bağevine arabası ile götürdüğünü söylediği öğrenildi. T.E. ifadesinde, “G. Yapıcı Nefise ile Meral’i eve anahtar almak için arabasıyla götürdü. Kızlar benim yanımdaydı. Ben Tekirdağ şehir merkezinde kızları G. Yapıcı’ya teslim ettim” dedi.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ