Kaya, “Demokrasiden anladıkları pkk'ya teslimiyettir”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Atila Kaya, Demokratikleşme Paketi'ni eleştirdi. Kaya, 'Henüz bölünerek, etnik kökenlere ayrılarak, milli ve manevi değerlerinden koparılarak büyümüş, kalkınmış ve zen

GÜNDEM 30.10.2013 18:37:00 0
 Kaya, “Demokrasiden anladıkları pkk
Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen ve Merkez Yürütme Kurulu Üyesi İsmail Hakkı Yücel ile birlikte partisinin Zonguldak İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularını cevaplandıran Atila Kaya, Türkiye'nin, 10 yıl 10 aydır görevde bulunan AK Parti iktidarının neden olduğu siyasi çatışma, kamplaşma ve gerilimle boğuştuğunu savundu.
 
YAPAY BAHAR HAVALARI KARIN DOYURMUYOR
Hükümetin Demokratikleşme Paketi'ni eleştiren Kaya, "Ülkemiz, etnik, mezhep temelli tuzak ve komplolarla cebelleşiyor. Sözde Demokratikleşme Paketi'ni ekonomiyle ilişkilendiren ve ihanet adımlarının Türkiye ekonomisini daha da büyüteceğini söyleyen Başbakan, aldatmayı kendisine rehber seçmiştir. Hakka ve halka hizmet vaat ederek iktidar olan AK Parti, yalnızca çıkarcılara, faizcilere, sermaye gruplarına, rantiyecilere ve küresel odaklara şirin görünerek, aslan payını bunlara peşkeş çekerek bugünlere gelmiştir. Ekonomide estirilen tozpembe hayaller, yalancı ve yapay bahar havaları karın doyurmamakta, vatandaşlarımıza bir şey kazandırmamaktadır" dedi.
 
BİR BİR HESAP SORULACAK
Henüz bölünerek demokratikleşen bir ülkeye tesadüf edilmediğini vurgulayan Kaya, "Henüz etnik kökenlere ayrılarak, milli ve manevi değerlerinden koparılarak büyümüş, kalkınmış ve zenginleşmiş bir ülkeye rastlanılmamıştır. Başbakan'ın demokrasiden anladığı Pkk'ya teslimiyettir. Başbakan'ın özgürlük kriteri teröristlerin hain niyetleriyle bire bir örtüşmektedir. Türklük silinirse, milliyetçilik çiğnenirse, millet parçalanırsa, şehitlerimizin kanlıları, milletimizin ve vatanımızın düşmanları kazanırsa bunun adı ileri demokrasi olacaktır. Akp'nin mantığı da budur. Ancak unutulmasın ki ihanet dün kazanamadı, bugün de, gelecekte de başarıya ulaşamayacaktır. MHP iktidarında yıkımdan ve parçalanma rüyası görenlerden bir bir hesap sorulacak, Başbakan ve hükümeti anında yüce divanı boylayacaktır" dedi.
 
TÜRKİYE BÖLGESEL MESELELERDE SAYGINLIÐINI YİTİRDİ
Ülkenin en önemli sorunlarından birisinin gittikçe büyüyen demokrasi açığı olduğunu ifade eden Kaya, "Demokrasiyi sadece sözde hatırlayan, baskıcı, dayatmacı, dışlayıcı tavırlarıyla çok sesliliği sindirmekten, hak arayışlarını bastırmaktan kaçınmayan siyasi anlayışların ülkemize verdikleri zararlar çok fazladır" diye konuştu. Hükümetin dış politikasını da eleştiren Kaya, "Uluslararası ilişkilerdeki kördüğüm, bölgesel meselelere yabancı başkentlerin gözüyle bakış, ülkemizi zor durumlara sokmuştur. AK Parti hükümetinin sakat, çarpık ve yanlış dış politikası ülkemizi ve milletimizi öngörülmeyecek tehditlere maruz bırakmaktadır. Hükümetin çöken Suriye politikası, musibetlerin bir bir üzerimize sıçramasına zemin ve kaynak olmuştur. Türkiye bölgesel meselelerde güvenilmez, itibar ve saygınlığı düşüşte olan bir ülke görünümüne, Başbakan ve hükümetinin iflah olmaz hataları yüzünden gelmiştir" dedi. Bir gazetecinin ‘TBMM'de başörtüsü tartışmaları’ ile ilgili sorusunu da yanıtlayan Kaya, "MHP'nin duruşu ve görüşü son derece açıktır. Genel Başkanımız dün katıldığı Cumhuriyet Resepsiyonu’nda, MHP'nin kadın milletvekillerinden başını örtmek isteyenlere saygı duyacağını ve onlara karşı her zaman saygılı bir tavır içerisinde olacağını ifade etti” diye konuştu.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ