Mustafa Ceceli’yle rüya gibi bir gece

Cumhuriyet’in ilanının 90.yıldönümü ve Çerkezköy’ün kurtuluşunun 91.yıldönümü çerçevesinde Çerkezköy Belediyesi tarafından organize edilen ücretsiz halk konserinde sahne alan Türk po

GÜNDEM 30.10.2013 14:47:00 0
 Mustafa Ceceli’yle rüya gibi bir gece
ÇERKEZKÖYLÜLER ŞARKILARA HEP BİR AÐIZDAN EŞLİK ETTİ
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının ardından Çerkezköy Kapalı Otopark üzerinde saat 20.00’da düzenlenen konsere Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve eşi Nuran Ertem, İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak, siyasi parti ve STK temsilcileri ile on binlerce Çerkezköylü katıldı. Konser alanının etrafında bulunan binalarda oturan vatandaşlar da konseri evlerinin balkon ve pencerelerinden izledi. Mustafa Ceceli konserinin öncesinde sahne alan Nikotin grubu birbirinden güzel parçaları Çerkezköylüler için seslendirdi. Sahneye alkışlar eşliğinde davet edilen ünlü sanatçı Mustafa Ceceli hayranlarının yoğun ilgisi ile karşılaştı. “Es”, “Sevgilim” gibi birbirinden popüler şarkılarını muhteşem sahne performansıyla Çerkezköylü hayranları için seslendiren Mustafa Ceceli, konser alanını dolduran binlerce kişiyi coşturdu. Ceceli’yi dinlemek için konser alanını dolduran genç kızlar ise şarkılara hep bir ağızdan eşlik etti. Herkesin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan ünlü sanatçı bir ara şarkılarını eline aldığı Tür Bayrağı ile söyledi.
 
GÜNÜN ANLAM VE ÖNEMİNİ BELİRTEN KONUŞMAYI ERTEM YAPTI
Mustafa Ceceli’nin seslendirdiği hareketli parçalarla Çerkezköylüleri hop oturtup hop kaldırdığı konserde günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak üzere sahneye çıkan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, konuşmasına konsere katılan on binlerce kişiye teşekkür ederek başladı. Ertem, “Bu güzel akşamda Cumhuriyet’in ilanının 90’ıncı yıldönümünde bizlerle olduğunuz için hepinize teşekkürler ediyorum. Kurtuluş savaşı ve milli mücadele sonrasında 23 Nisan 1920’de TBMM’yi açan ve Türk devletini kuran, 29 Ekim 1923’te de ‘yeni devletin yönetim biçimi Cumhuriyet’tir’ diyen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, bu toprakları kanlarıyla sulayarak bize vatan olarak emanet eden şehitlerimizi ve gazilerimi rahmet ve minnetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
BAYRAÐIMIZ 27 AY BOYUNCA DALGALANAMADI
Cumhuriyet Bayramı’nın bir başka coşkuyla kutlandığını ifade eden Belediye Başkanı Ali Ertem, “Bugün aynı zamanda Çerkezköy’ün 91’inci kurtuluş yıldönümünü kutluyoruz. Tevafuk ya hem kuruluş hem de kurtuluş yıldönümü. 92 yıl önce o gün burada yaşayan atalarımız ve ecdadımız 27 ay Yunanlıların zulmü altında işkence görüp ezildiler. Bugün ellerinizde taşıdığınız Türk Bayrağı, Çerkezköy’de o günlerde 27 ay boyunca dalgalanamadı. Ama hamdolsun milli mücadele ve kurtuluş savası sonrasında yani Diyarbakırlı, Trabzonlu, Ordulu, Samsunlu, Tokatlı, Ankaralı, İzmirli, Edirneli, Tekirdağlı, Kırklareli hatta Balkanlı atalarımızın sayesinde bu vatan bugün sizlerin bayrağınızı rahatça sallayabildiğiniz ezanımızı rahatça dinleyebildiğimiz vatan haline geldi. Belediye Başkanı olarak değişik yerlerden gelen insanlar olduğunuzu biliyorum. Ecdadımız Çanakkale’de ve Dumlupınar’da Diyarbakırlısı, Tekirdağlısı, Trabzonlusu, Edirnelisi memleketin her yerinden insanıyla koyun koyuna yatıyor. Bugün de siz hemşeri bilinciyle aynı vatanın evladı olarak o şuurla omuz omuza berabersiniz. Hepinize yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
BARIŞ, KARDEŞLİK VE HUZUR İÇİNDE YAŞAYALIM
Konser alanını dolduranların yüzde 80’inin gençlerden oluştuğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Ali Ertem, “Değerli gençler ulu önder Atatürk bu cumhuriyeti sizlere emanet etti. Dünün gençleri bugünün yöneticileri bizler, bugünün gençleri yarının yöneticileri olacak gençler gelin geleceği birlikte inşa edelim. Binlerce insan burada aynı coşkuyu paylaşıyoruz. Derdimiz tasamız sevincimiz hep bir, herhangi bir sıkıntımız yok. Bu güzel ülkede bu yedi bölge dört iklimde hepimize yetecek yer var. Barış, kardeşlik ve huzur içinde yaşayalım. Nice nice bayramları da yine aynı coşkuyla kutlayalım. Ayağınıza sağlık bu alanı doldurdunuz bizleri mahcup etmediniz. Ellerinize ve yüreğinize sağlık diyorum. Bu yıl ki kutlamamızı bir başka şekilde şenlendiren ve neşelendiren Mustafa Ceceli’ye de sizler adına yürekten teşekkür ediyorum” dedi.
 
CECELİ ÇİFTETELLİ OYNADI
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in konuşmasının ardından günün anısına ünlü sanatçı Mustafa Ceceli’ye plaket ve çiçek takdim etti. Konserine devam eden Mustafa Ceceli binlerce hayranı için sevilen şarkılarını seslendirdi. Mustafa Ceceli söylediği şarkıların yanı sıra bateri, davul, darbuka ve org çalarak da yeteneklerini sergiledi. Konserinde zaman zaman tarzının dışına çıkan Mustafa Ceceli, “Ankara’nın Bağları” , “Hayatı Tespih Yapmışım” şarkılarını seslendirerek çiftetelli oynadı ve hayranlarına da göbek attırdı. Ellerinde Türk bayraklarını dalgalandırarak ünlü sanatçının şarkılarını büyük bir coşku içinde dinleyen hayranları cep telefonlarının ışıkları ile muhteşem bir görsel şova imza attı.
 
PROTOKOL KONSERİ HALKLA İÇ İÇE İZLEDİ
Çerkezköylülerin gösterdiği ilgiden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren ünlü sanatçı Mustafa Ceceli, “Çektiğiniz bütün fotoğrafları instagram’da paylaşın. Göndereceğiniz bütün fotoğrafları tek tek beğeneceğim. İnstgram hesabımı bizzat kendim kullanıyorum” diye konuştu. Belediye tarafından yeni yaptırılan kapalı otopark alanında ilk konseri kendisinin verdiğini ve bundan mutluluk duyduğunu ifade eden Ceceli, hayranlarıyla kendisini buluşturan Belediye Başkanı Ali Ertem’e de teşekkür etmeyi ihmal etmedi. İki saat sahnede kalan Ceceli kendisini dinlemeye gelen hayranlarına unutamayacakları bir müzik ziyafeti sundu. Konserin ardından Çerkezköy Belediyesi tarafından havai fişek gösterisi yapıldı. Havai fişek gösterileri gece karanlığında gökyüzünde muhteşem bir görüntü oluşturdu. Konserde Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem başta olmak üzere, ilçedeki tüm protokol üyelerinin konseri halkla birlikte iç içe izlemesi vatandaşlar tarafından takdir gördü.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ