23 Nisan, Kırklareli’nde coşkuyla kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104’üncü yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Kırklareli’nde de düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

KIRKLARELİ 24.04.2024 14:38:00 0
23 Nisan, Kırklareli’nde coşkuyla kutlandı

Kırklareli Atatürk Kapalı Spor Salonunda düzenlenen programda, resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Birol Ekici tarafından verildi.

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları saat 10.30 'da Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni ile başladı. Çelenk sunma törenin ardından öğrencilertemsili olarak, Valilik, Tugay Komutanlığı Belediye Başkanlığı, Cumhuriyet Başsavcılığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü makamlarını devraldı. 

 

VALİLİK MAKAMINI DEVRETTİ

 

Kırklareli Valisi Birol Ekici, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. yıl dönümü dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yönetici, öğretmen ve öğrencilerden oluşan heyeti Valilik Makamında kabul ederken, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla temsili olarak Valilik Makamını da Atatürk İlkokulu öğrencisi Hiranur Nas ile Tevfik Fikret Ortaokulu Öğrencisi Yaşar Eriş’e devretti.

 

ÇOCUK PARKLARININ ARTIRILMASINI İSTEDİ

 

Valilik Makamına oturan Hiranur Nas, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut’u telefon ile arayarak Kırklareli’nde mevcut bulunan çocuk parklarının sayısının arttırılması yönünde çalışmalar yapılmasını istedi.Valilik Makamını devralan diğer öğrenci Yaşar Eriş de İl Emniyet Müdürü Sinan Çamuroğlu’nu telefon ile arayarak, Emniyet Teşkilatının okulların güvenliğine yönelik yaptığı başarılı çalışmaların artarak devam etmesi yönünde talimat verdi. 23 Nisan’ da Valilik Makamını devralan minik valiler Hiranur Nas ve Yaşar Eriş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bayramda çocuklara makamını teslim eden Vali Birol Ekici’ye teşekkür etti. 

 

“BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN”

 

Vali Birol Ekicide bugünün çocukları, yarının büyükleri olarak ülkemizin gerçek sahibi çocukların temsilinden büyük gurur ve onur duyduğunu belirterek; “İstiklal ve istikbalimizin teminatı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 104'nci kuruluş yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Milli Mücadele ve İstiklalimizin tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum” dedi.

 

ÖĞRENCİLER GÖSTERİLER SUNDU

 

Valilik Makamındaki törenin ardından Birol Ekici, eşi Filiz Ekici, il protokolü, çocuklar ve vatandaşların katılımıyla Kırklareli Atatürk Kapalı Spor Salonunda düzenlenen törenlere katıldı. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Hilal LiliyarÖzefsun’un günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasının ardından, çeşitli gösteriler sundu. 

 

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

Program sonunda resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Birol Ekici tarafından verildi.

 

Haber / İrem BANÇO