Polisi hava yastıklı montlar koruyacak

Motosikletli polislere, olası kazalarda ölüm ya da yaralanma riskini en aza indirmek için hava yastıklı montlar dağıtılacak.

GÜNDEM 28.10.2013 19:03:00 0
 Polisi hava yastıklı montlar koruyacak
 
ÖNÜMÜZDEKİ HAFTADAN İTİBAREN DAĞITILACAK
Hazırlanan özel montlar, meydana gelebilecek kazalarda yaralanma riski yüksek olan motosikletli polislere önümüzdeki haftadan itibaren dağıtılmaya başlanacak. Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, yaptığı açıklamada, Türkiye'de motosiklet kullanımının, buna bağlı olarak da motosiklet kazalarının gün geçtikçe arttığını söyledi. Ceylan, motosiklet kazalarının diğer araç kazalarına oranla çok daha tehlikeli olduğunu belirterek, “Motosiklet kazalarında kaporta insan vücudu olur. Bu tür kazalarda bu nedenle ölüm veya yaralanma riski çok yüksektir. Riski azaltmak için sürücü ve yayaların korumalı kıyafet giymesi, kask ve kolluk takması önemli” diye konuştu.

PERSONELİN CAN GÜVENLİĞİNİ KORUMAYA YARDIMCI OLACAK
Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından, motosikletleriyle görev yapan "Şahin ekipleri" için özel montlar hazırlandığını söyleyen Ceylan, montların ölüm ya da yaralanma riskini en aza indirmek için hazırlandığını belirtti. Cemil Ceylan, “Tıpkı araçlarda olduğu gibi, trafikte görev yapan personelin can güvenliğini de hava yastıklı montlar koruyacak. Bu montlar Türkiye'de motosikletle görev yapan 'Şahin ekipleri' nin tamamına dağıtılacak” ifadelerini kullandı. Edirne Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Alpay Erdem ise zaman zaman trafik ekiplerinin de kazalara maruz kaldığını, bu açıdan motosikletli personelin korumalı ve uygun kıyafet giymesinin önem taşıdığını kaydetti. Erdem, trafik ekipleri için hazırlanan hava yastıklı montların, olası kazalarda personelin can güvenliğini korumaya yardımcı olacağını söyledi.

Haber/ Asim YAVUZ