Atatürk Evi çamur deryasına döndü

Mustafa Kemal Atatürk'ün 1936 yılında düzenlemiş olduğu Tekirdağ Muratlı ziyareti esnasında misafir olduğu tarihi evin önü, çamur deryasına döndü

GÜNDEM 27.10.2013 15:04:00 0
 Atatürk Evi çamur deryasına döndü
 
VATANDAŞLARI RAHATSIZ ETTİ
 Muratlı’da, İstiklal Mahallesi 3 pafta, 123 ada, 2 parselde yer alan ev, Edirne Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 1988 yılında tescil edildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kamulaşan Atatürk Evi, 2005 senesinde restore edildi. Tren yolu etrafına çekilen tel örgülerin Atatürk Evi önünden de geçmesi nedeniyle oluşan hendekler, yağmurların da yağmasıyla birlikte tarihi binanın etrafında su birikintisine, çevre kirliliğine ve kötü manzaraya neden oluyor. Yoldaki hendeklere dolan suların pis kokuları ise çevrede oturan vatandaşları rahatsız ediyor. Yağışlar nedeniyle dolan hendeğin zaman zaman taşmalara sebep olduğu da görüldü.

ÇAMURDAN VE YAĞMUR SULARINDAN OLDUKÇA RAHATSIZIZ
Atatürk Evi'nin bitişiğinde ikamet eden vatandaşlardan Tayfun Arda, "Muratlı'nın tanıtımına katkı sağlayan ve ilçenin tarihi emanetlerinden biri olan Atatürk Evi'ne sahip çıkılmasını ve yetkililerin gerekeni yapmasını bekliyoruz. Çamurdan ve yağmur sularından oldukça rahatsızız. Geçen yıl otluklardan yılan yuvası olan yer, şimdi de mikrop yuvası haline dönüştü. Mahalleli olarak bu soruna çözüm istiyoruz" dedi. Öte yandan geçtiğimiz yıl CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü de bu konuyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a soru önergesi verdi.

Haber / Emine LALE