Karaağaç’ta su sorunu yaşanmayacak

Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, yapımı tamamlanmak üzere olan yeni su kuyusunun da devreye girmesiyle bölgenin 10 yıllık su ihtiyacının karşılanacağını ifade etti.

GÜNDEM 24.10.2013 11:08:00 0
 Karaağaç’ta su sorunu yaşanmayacak
360 METRE DERİNE İNİLDİ
Bahçeağıl Köyü yolu üzerinde yaklaşık iki ay önce yapımına başlanan yeni su kuyusunun sondaj çalışmalarının 10 gün içinde tamamlandığını ifade eden Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, “360 metre derinliğe inilen su kuyusunun yapıldığı bölgede elektrik hattı yoktu. Bu nedenle belediye olarak bölgeye elektrik hattı çektik. Şuanda bağlantı çalışmaları devem ediyor. Yaklaşık bir hafta içinde tüm çalışmaları tamamlayarak su kuyusunu hizmete sokmayı planlıyoruz” dedi.
 
 
 
 
SANİYEDE 45 LİTRE SU POMPALANABİLECEK
Mevcutta toplam 3 su kuyusunun bulunduğunu ve bu su kuyularından beldeye saniyede 24 litre su pompalanabildiğini kaydeden Özkan Yücel, “Yeni su kuyusunun devreye girmesi için eski su kuyularından birisinin devreden çıkarılması gerekiyor. Yeni suyusunun da devreye girmesiyle toplam 3 su kuyusundan beldemize ve Yanıkağıl Köyü’ne saniyede 45 litre su pompalanabilecek. Yani pompalanan su miktarında yaklaşık yüzde 40’lık bir artış olacak” diye konuştu.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ