Polis, okul servisi denetimlerini sıklaştırdı

2013-2014 eğitim-öğretim döneminin başlamasının ardından öğrenci servislerini denetlemeye başlayan Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme ve Büro Amirliği ekipleri çal

GÜNDEM 23.10.2013 18:31:00 0
 Polis, okul servisi denetimlerini sıklaştırdı
KURALLARA UYMAYANLARA PARA CEZASI UYGULANDI
Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme ve Büro Amirliği ekipleri, Çerkezköy’de hizmet veren okullarda her gün rutin olarak yapılan denetimlerde, çocukların can güvenliğini sağlamak, servis araçlarının karıştığı trafik kazalarını önlemek ve araçların belirlenen çalışma kurallarına uyup uymadıklarını gözlemlemek için denetimlerini sıklaştırdı. Kusurlu bulunan araç sürücülerine trafik kurallarına uymadıkları gerekçesiyle para cezası uygulandı. Yapılan denetimlerde, okul servis araçlarının arkasında ‘Okul Taşıtı’ yazısını kapsayan, renk, ebat ve şekilde yansıtıcı kuşak bulundurulmasına özen gösterilmesini isteyen ekipler, öğrenci ve rehber öğretmenlerin iniş ve binişlerinde kullanılacak, fren sistemine bağlı olmayan kırmızı ışıklı ‘Dur’ işaretinin bulunmasına, öğrencilerin kolayca yetişebildikleri cam ve çerçevelerinin araçlarda sabit olmasına dikkat edildiğini kaydetti.
 
CEZA-İ İŞLEM UYGULANACAK
Okul servisi denetimlerinin artarak devam edeceğini ifade eden İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, “Okulların açılmasıyla birlikte servisler üzerinde uygulamalarımız devam ediyor. Çocuklarımızın can güvenliğini ön planda tutuyoruz. Denetimlerimiz yıl içerisinde aralıksız devam edecek. Kurallara uymayanlara gerekli ceza-i işlem uygulanacak. Ayrıca yaptığımız denetimlerde araçların okul servis güzergâh belgesine, sürücünün ehliyetinin yeterli olup olmadığına, koltuk sayıları ve araçta hostesin olup olmadığını kontrol ediyoruz” açıklamalarında bulundu.
 
Haber / Asim YAVUZ