Ziraat Bankası’ndan ‘ilk bankam ilk işim’ kredisi

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Başkanı Ali Bozdağ dün saat 14.00’da düzenlediği basın açıklamasında Ziraat Bankası’nın, Avrupa Yatırım Fonu ile başlattığı program çerÃ?

GÜNDEM 23.10.2013 18:01:00 0
 Ziraat Bankası’ndan ‘ilk bankam ilk işim’ kredisi
UCUZ KREDİ İMKÂNI SUNUYOR
Son zamanlarda tabelasındaki T.C. ibaresini kaldırmasıyla gündeme gelen Ziraat Bankası'nın, meslekte 5 yılını doldurmamış esnaf ve sanatkârların gelişimine kaynak oluşturmak ve finans sorunlarını çözmek için Avrupa Yatırım Fonu ile anlaşma yaptığını söyleyen Ali Bozdağ, “Anlaşma, esnaf ve sanatkârlara ucuz kredi imkânı sunuyor. Böylece esnaf ve sanatkârlarımız, işlerini daha kolay genişletebilecek. Kendilerini yenileme imkânı bulabilecekler” diye konuştu.
 
 
 
YÜZLERCE MESLEK DALINA KREDİ
Kadın girişimcilerin yüzde 30, erkek girişimcilerin ise yüzde 20 indirimli faiz oranlarıyla bahse konu krediyi kullanabileceğini ifade eden Ali Bozdağ, “Ziraat Bankası Avrupa Yatırım Fonu kapsamında avukat, doktor, diş hekimi, diş protezcisi, serbest muhasebeci, mali müşavir, eczacı, veteriner, mimar, mühendis, otel ve pansiyon, berber ve kuaför, gübre bayii, gözlükçü, dayanıklı tüketim malları satış yeri, fotoğraf stüdyosu, saatçi, camcı, su tesisat tamircisi, elektrikçi, spor salonu, terzi, bisiklet tamircisi, bilgisayar tamircisi, unlu mamul satış yeri, tabelacı, gelinlikçi gibi yüzlerce meslek dalına kredi sunuyor” dedi.
 
HER ESNAF 50 BİN TL’YE KADAR KREDİ KULLANABİLECEK
Ali Bozdağ, kredi kullanmak isteyenlerin bağlı oldukları odalara, birliğe ve Ziraat Bankası'na müracaat edebileceğini belirterek, “Her esnaf 50 bin TL’ye kadar kredi kullanabilecek. Bu erkeklerde 6 ay ertelemeli, 36 ay taksitli olacak. Bayanlar ise 1 yıl ertelemeli, 5 yıla kadar vadeli kredi kullanabilecek. Ayrıca şahıs firmalarından ek herhangi bir teminat alınmamaktadır. Ziraat Bankası yetkililerine, esnaf ve sanatkârlara ucuz kredi imkânı sunmaları sebebiyle teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Başvuru için alınacak belgeler hakkında da bilgiler veren Bozdağ “ Başvuru yapacak esnaf ve sanatkârlar müşteri ya da ortaklarının kimlik belgeleri, firmanın çalışan sayısını gösteren belge, ticaret, esnaf ve sanatkarlar sicil gazetesi, noter onaylı imza sürküsü, vergi levhası, oda kayıt belgesi, son üç yıllık döneme ait bilanço ve gelir tablosu veya işletme hesabını Ziraat Bankası Çerkezköy Şubesine götürmeleri gerekiyor” dedi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ