Doğalgaz isteyen 335 TL yatıracak

Malkara Kaymakamı Mahmut Halal ilçeye getirilmesi planlanan doğalgaz ile ilgili olarak açıklama yaptı.

GÜNDEM 22.10.2013 17:31:00 0
Doğalgaz isteyen 335 TL yatıracak
ELEKTİRİK ABONELERİNİN EN AZ YÜZDE 60’I MÜRACAAT ETMELİ
Malkara ilçe merkezindeki toplam mesken elektrik abone sayısının asgari yüzde 60'ının talebi halinde Malkara’nın doğalgaza kavuşacağını belirten Kaymakam Mahmut Halal, ilçeye doğalgaz gelmesini isteyen abonelerin 335 TL bedeli Malkara Özel İdaresi tarafından açılan Malkara Ziraat Bankası Şubesi 8035246-5005 Nolu 'Doğalgaz Abone Bağlantı Bedeli' hesabına yatırmaları gerekiyor dedi. Son tarihin 29 Ekim 2013 olduğunu söyleyen Kaymakam Halal, İlgili hesaba para yatırılırken Vatandaşlık numaralarının dekonta yazdırılması gerektiğini ifade etti.
 
FAİZİ İLE BİRLİKTE İADE EDiLECEK
Bu sürenin yılsonuna kadar uzatılması için Tekirdağ Valiliği ve Enerji Bakanlığı nezdinde girişimlere başlandığını ifade eden Halal, Merkez nüfusu 10 bini aşan ilçe merkezlerine doğalgaz verilmesi ile ilgili işlemler 28 Nisan 2013 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan 2013/4347 sayılı Bakanlar Kurulu Kararına göre yürütülüyor dedi. Kaymakam Halal, 'Başvuruda bulunanların ilçedeki toplam elektrik abone sayısının yüzde 60'ını geçmediği ilçeler ile herhangi bir sebeple bağlantı hattı yatırımı gerçekleştirilemeyen ilçeler için yatırılan abone bağlantı bedelleri, ilgili il özel idaresi tarafından geri ödeme gününe kadar işlemiş olan faizi ile birlikte abone bağlantı bedelini yatıran elektrik abonelerine iade edilecektir'dedi.
BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILACAK
Konu ile ilgili toplantı yapacaklarını ifade eden Kaymakam Halal, toplantının Belediye Başkanı Birol Kaya'nın da katılımı ile yarın saat 16.00' da Ziraat Odası toplantı salonunda tüm sivil toplum örgütünün katılımı ile yapılacağını açıkladı.
 
Haber / Menşure KARDEŞ