Sebze fiyatları el yakıyor

Kurban Bayramı sonrasında yağan yağmur, sebze fiyatlarının anormal derecede yükselmesine neden oldu. Yağmur ve kırağının erken düşmesi sonucunda Kapaklı Halk Pazarında ıspanağın fiyatı dört T

GÜNDEM 22.10.2013 16:43:00 0
 Sebze fiyatları el yakıyor
Sebze fiyatlarındaki artış tüketiciyi düşündürürken, satıcılarda fiyatların astronomik olması nedeni ile sürümün olmamasından şikâyetçi.
 
YAĞMUR ETKİLİ OLDU
Bayram sonrasında yağan sağanak yağmur, tarladaki ürünü vurdu. Yağan yağmur ve kırağının erken düşmesi nedeni ile sebze fiyatlarında artış yaşandı. Kapaklı Halk Pazarı’nda ıspanak 4 TL, domates 4 buçuk TL ve salatalık ve karnabahar ise 5 TL’den satışa sunuldu. Fiyatların yüksek olmasından sadece tüketici değil, aynı zamanda satıcılarda rahatsız.  Alım gücünün üzerinde seyreden fiyatlar nedeni ile her hafta sattıkları ürünün çok altında sebze satabilen pazar esnafı, fiyatların normale düşmesini bekliyor. Pazar esnafı fiyat artışının yağmurdan kaynaklandığını ifade etti.
Soner Akın: Bu hafta sebzede yaşanan aşırı fiyat artışının, yağan yağmurdan kaynaklandığını sanıyorum. Yağmur nedeni ile tarlalara girilememesi az miktarda sebzenin pazara girmesine neden oldu. Bu da fiyatların yükselmesine neden olmuştur. Bayram nedeniyle seralarda da işçi olmadığını sanıyorum. Buda fiyat artışının ikinci bir nedeni sayılabilir.  Meyve fiyatları normal seviyelerde, sebze fiyatları gerçekten yüksek. İnşallah önümüzde ki hafta fiyatlar normal seviyelerde seyreder.
Cansel Seçkin: Sezonu olmasına rağmen domates ve sebze çok pahalı. Bunda yağmurun etkili olduğu söylenebilir.  Soğukları da unutmamak gerekir.  Bu hafta içinde hava sıcaklığı 12 derece birden düştü. Bütün bu sebepleri bir araya topladığınızda sebze fiyatları normal olarak artmış bulunuyor.  Sebzenin önümüzdeki hafta içerisinde normal fiyatlarla satılacağını umuyorum.
Fatih Mektupçu: Yağan yağmur ürünü dalında vurmuş.  İşte fasulyenin durumu. Yağmurdan etkilendiği hali ile tezgâhımıza dizdik. Fasulyeyi halden 1,5 TL’ye alıp 2 TL’ye satıyoruz. Yağmurun zarar vermediği fasulye fiyatının yine üç TL olduğunu zannediyorum. Tüketiciye ulaşıncaya kadar bu fiyat yine dört lirayı buluyor.  Tarladaki sebze yağmurdan nasibini aldı. Sera ürünü piyasaya sürülürse fiyatlar da aşağıya düşer. 
Ömer Özcan: Geçen hafta fiyatlar gayet normaldi. Yağmurun yağmasından sonra fiyatlar arttı. Fiyatların yükselmesinin diğer sebebi de kırağı oldu. Özellikle ıspanak kırağı nedeniyle bozulan bir ürün.  Karnabahar da ıspanakla aynı fiyatlarda satılıyor. Tanesi 4 ila 5 TL arasında. Bu hafta sera ürünleri yoktu. Gelecek hafta seradan pazara ürün girişi yapılırsa fiyatlar da düşer.