Evinin tadilatı yapılmayınca minareye çıktı

Uzunköprü’ye bağlı Sipahi Köyü’nde bir kişi, evinin tadilatının yapılmadığını iddia ederek köy camisinin minaresine çıktı. Uzunköprü Kaymakamlığı tarafından eski olan evinin t

GÜNDEM 21.10.2013 13:33:00 0
 Evinin tadilatı yapılmayınca minareye çıktı
 
EVİM ÇOK KÖTÜ DURUMDA
Köy sakinleri tarafından jandarma ekiplerine haber verilmesi üzerine köye gelen ekipler şahsı ikna için uğraştı. Köy sakini Gökhan Tekcan, minare tepesindeki şahsı telefonla arayarak aşağı inmesi konusunda ikna etmeye çalıştı. Hilmi M. ve Tekcan arasında yaklaşık iki dakika süren telefon görüşmesinde Tekcan, "Aşağı in Hilmi. Birlikte kaymakama giderek derdini anlatırız, yardım isteriz" dedi. Minarenin alemine çıkan Hilmi M., köye gelen jandarma ekipleri, 112 Hızır Acil ekipleri ve itfaiyenin gitmesinin ardından aşağı ineceğini söyledi. Bunun üzerine jandarma, 112 acil ekipleri ve itfaiye köyden ayrıldı. Bir saat sonra Hilmi M. minareden aşağıya indi. Hilmi M., koşarak köyün dışına doğru kaçtı. Hilmi M., işsiz olduğunu belirterek "Evim çok kötü durumda. Köylüler olmasa açlıktan öleceğim" dedi.

ESKİ KAYMAKAM SÖZ VERMİŞTİ
İzmir'in Bergama ilçesine atanan Eski Uzunköprü Kaymakamı Uğur Kolsuz'un evini tadilat ettirecekken tayini çıkması üzerine tadilatın gerçekleşmediğini iddia eden Hilmi M., "Ev çok atıl bir durumda. Kaymakamımız Uğur Kolsuz atanması gerçekleşmeden önce evimi tadilat ettireceğine söz vermişti. Fakat ilçemizden Bergama'ya atandığı için yardım yapamadı. Ben bir işte çalışmıyorum. Köylüler sayesinde karnımı doyuruyorum" diye konuştu.

BABASINDAN KALMA EVDE VAKFIMIZ TARAFINDAN TADİLAT YAPILDI
Uzunköprü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürü Fatih Erkol da Hilmi M'nin evinin kısa sürede tadilat edileceğini söyledi. Erkol, Hilmi M.'nin 17 Nisan 2011 de vakfa bir müracaatı olduğunu belirterek, "Babasından kalma ev vakfımız tarafından tadilat yapıldı. Şuan köyde kaldıkları evde herhangi bir tadilat işlemi gerçekleştirilmedi. Yetkili arkadaşlarla birlikte kısa zamanda Sipahi köyüne giderek Hilmi M.'nin evinde gerekli araştırmaları yapacağız" açıklamalarında bulundu.

Haber / Gökhan TEKER