Ordu, keşif parasını siyasilerden istedi

MHP Genel Merkezi tarafından görevden alınmasına rağmen yaptığı açıklamalarla siyaset hayatını sürdürmeye çalışan MHP Çerkezköy İlçe eski Başkanı Mustafa Ordu, önceki gün yaptı

GÜNDEM 19.10.2013 18:05:00 0
 Ordu, keşif parasını siyasilerden istedi
 
MAHKEME BİN 670 TL PARA YATIRMAMIZI İSTEDİ
Bölge İdare Mahkemesi’ne Yıldırım Beyazıt Mahallesi 1445-1446 adalara ilgili yaptıkları itirazın mahkeme tarafından kabul edildiğini söyleyen Mustafa Ordu, “Mahkemede bu davanın devam etmesi için keşfe bin 670 TL para yatırmamızı istedi. Biz bu davayı Çerkezköy’ün kamu malını gasp etmiş kişiler için açtık. Mahkeme de bazı hatalar tespit etmiş ki, bizim itirazı kabul ederek keşif yapılmasını istedi” dedi.
 
ADAY ADAYLARI İÇİN BÜYÜK FIRSAT
Meselenin yalnız kendisinin değil Çerkezköy’ün meselesi olduğunu kaydeden Ordu, “Herkesin elini taşın altına koyup, bu aşırı rant olayını önlemesi gerekir” dedi. Belediye Başkan aday adayları için bu durumun büyük bir fırsat olduğunu kaydeden Ordu, “Hizmet aşkı ile yola çıkan adaylar 1445-1446 adalarda yapılan 35 trilyonluk rantta mahkemeye yardımcı olup, bizlerle beraber bu konuyu halletmelidir. Siyasi parti yönetim ve teşkilatları, böyle bir rantı iki şahısa peşkeş çektirmemelidir” dedi.
 
TEK TEK ŞİKÂYET EDECEĞİZ
Konuşmasında AK Parti yönetimine de seslenen Mustafa Ordu, kendilerinin de bu işe el atması gerektiğini belirterek, “Aksi takdirde kendilerini 110 bin nüfuslu Çerkezköy’de, vatandaşlara tek tek şikâyet edeceğiz. Vatandaşlar Narin Deresi’nde paraları ile yer aldı. Onu da imara soktular. Bizim ona itirazımız olmadı. Çerkezköy’de Kipa’dan sonra ikinci bir AVM’nin kurulması esnafımızı zora sokacaktır” ifadelerini kullandı. 
 
BU MİLLETİN YAKASINI BIRAKIN
Bahse konu alanın farklı bir şekilde değerlendirilebileceğini öne süren Ordu, “Buraya öğretmenlerimiz için öğretmen evi yapılabilir. İlçemizde öğretmen evi eksikliği var. Çocukların yüzme öğrenmesi için havuz yaptırılabilir. Artık bu milletin yakasını bırakın” dedi. AK Parti yönetiminin Pazar yerinde stant açıp üye kaydı yaptığını anımsatan Ordu, “İnsanlarımızı kandırmaya çalışıyorlar. İnsanların onuru ile oynamaya gücünüz yetmez” dedi. ÜYE KAYDI YAPILDI MI?
Mustafa Ordu konuşmasının sonunda Şubat ayında AK Parti’ye katılan ve rozetleri DP eski Genel Başkanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu tarafından takılan DP İlçe Eski Başkanı Reşat Bahar ve Kızılpınar Belde Başkanı Halit Er’in AK Parti’ye üye yapılmadığı iddiasında bulundu. AK Parti yönetimine seslenen Ordu, “Bu iki kişinin üye kaydı yapıldı mı? İki dönemdir siyasi partilerin onaylanan üye kayıt listelerinde bu arkadaşların isimleri yok. Bu kişiler halen DP üyesidir. Bunları kağıt üzerinde üye yapmışlardır” iddiasında bulundu.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ