Arkadaşının ısrarı hayatını kurtardı

Denizli'de çıkan yangında bir ev tamamen yanarken, bayram iznine gelen asker Mustafa Sönmez, arkadaşının ısrarıyla geceyi evde geçirmediğini ve bu sayede hayatta kaldığını söyledi.

GÜNDEM 19.10.2013 16:18:00 0
 Arkadaşının ısrarı hayatını kurtardı
ARKADAŞININ EVİNDE KALDI
Denizli'nin Gümüşler Mahallesi'ndeki bir evde sabah saatlerinde yangın çıktı. Denizli Belediyesi itfaiye ekiplerinin saatler süren çalışmalarının ardından güçlükle söndürülen yangının elektrik kontağından çıktığı tahmin edilirken, yangında aile üyelerinin tamamının o gece evde olmaması faciayı önledi. Gümüşler Mahallesi 5019 sokaktaki evde oturan Aysel-Mustafa Ali Sönmez çifti bayram nedeniyle köye gitti. Aysel Sönmez köydeki evde kalırken, Mustafa Ali Sönmez de çalıştığı işyerinde görevine devam etti. Edirne'nin Keşan ilçesinde askerliğini yapan Mustafa Sönmez ise (21) bayram izni için geldiği memleketinde arkadaşlarıyla sohbet etmek için dışarı çıktı. Daha sonra eve dönmek isteyen ancak arkadaşının ısrarıyla eve dönmeyen ve arkadaşının evinde kalan Mustafa Sönmez, bu sayede hayatta kaldı.
 
ASKERDEN İZNE GELDİ
Evdeki eşyalar kullanılamaz hale gelirken askerden izine gelen Mustafa Sönmez, olayın şokunu yaşadı. 10 günlük izin için Denizli'ye geldiğini belirten Sönmez, "Geceyi evde geçirmek istiyorum. Arkadaşlar çok ısrar edince dışarı çıktım. Arkadaşım geldi aldı. Hep beraber oturduk arkadaşlarla. Gece geç olunca geri dönmedim. Sabah evin yandığını öğrendim. Ev tamamen yanmış. Arkadaşımın beni evden alıp götürmesi benim hayatımı kurtardı. Evde olsam dumandan zehirlenebilirdim" dedi. Yangının ardından eve gelen Denizli Belediyesi Sevgi Eli ekipleri, aileye yeni bir ev kuracakları sözünü verdi.
 
Haber / Asim YAVUZ