Bakanların Trakya İncelemeleri Çerkezköy’den Başladı

Bölge halkıyla bayramlaşmak ve bölgenin sorunlarını dinlemek, sınır kapılarını ziyaret etmek, yapılanları ve yapılması gerekenleri yerinde görmek amacıyla Trakya’da çeşitli ziyaretlerde bulunma

GÜNDEM 12.10.2013 21:47:00 0
 Bakanların Trakya İncelemeleri Çerkezköy’den Başladı
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yaptığı açıklamada, “Ülkelerin vizyonunu hükümetler, şehirlerin vizyonunu ise yerel yönetimler oluşturur” ifadelerini kullanırken; Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ise esnaf ziyaretleri esnasında bir esnafın ‘Andımız neden kaldırıldı?’ sorusuna, “Andımız nedir? Kim çıkarmış? Ne zamandır neden okutuluyor? Ne getiriyor, ne götürüyor? Bunlara bakmamız lazım” diye cevap verdi.
 
KAHVALTIDA BİR ARAYA GELDİLER
Kalabalık bir partili grubu tarafından Çerkezköy gişelerinde karşılanan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcıoğlu, daha sonra ilçe yönetimi ve partililerle Glory Area Restaurant’ta saat 08.30’da düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ’ın ilçenin yapısı hakkında yaptığı bilgilendirmenin ardından konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Ak Parti’nin en önemli özelliği nedir diye sorsalar, ‘Milletle ortak hareket etmesidir’ diye cevap verilir. Ak Parti ile milletin beklentileri örtüşmektedir” dedi.
 
BU MİLLETE DAHA ÇOK HİZMET ETMEMİZ GEREKİYOR
11 yıl öncesiyle bugünün mukayese dahi edilemeyeceğini belirten Müezzinoğlu, “Hiçkimsenin tahmin dahi edemeyeceği başarılar elde ettik. Sağlık alanındaki gelişmelerden b ahsetmeye gerek bile yok. Bütün vatandaşlarımız evinde sağlık hizmeti alabiliyor. Ambulans uçaklarımızın sayısı arttırıldı. Sağlık sektöründe dünya ile yarışır hale geldik. Nitelikli yatak standardı kalmayacak şekilde tüm hastanelerimizi milletimzin hizmetine sunduk. Bu millete daha çok hizmet etmemiz gerekiyor” diye konuştu. 
 
 
 
BÜYÜKŞEHİR’İN AK BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI İLE BULUŞMASI LAZIM
Konuşmasında Tekirdağ’ın Büyükşehir olduğunu anımsatan Bakan Müezzinoğlu, “Artık Tekirdağ’ın bütün sokaklarına çok daha güçlü şekilde hizmet gidecek. Bunun gerçekleşmesi için Tekirdağ Büyükşehir’in Ak belediyecilik anlayışı ile buluşması lazım. Her vatandaşımızın elini sıkmamız gerekiyor” dedi. Ak belediyeciliğin olduğu illerin vizyonunun değişip geliştiğini kaydeden Müezzinoğlu, “Ülkelerin vizyonunu hükümetler, şehirlerin vizyonunu ise yerel yönetimler oluşturur. Ak belediyecilikle Trakya’yı farklı bir boyuta taşıyacağız” dedi.
 
 
UNUTMAMAMIZ GEREKENLER VAR
“Bugün bu ülkede büyük hayaller kurulabiliyorsa unutmamamız gereken kişiler var” diyen Bakan Müezzinoğlu, Şehitler ve Şehit Aileleri ve Gazileri unutmamak gerektiğinin altını çizdi. Müezzinoğlu ayrıca yaşlılar, garipler ve kimsesiz çocukların da unutulmaması ve yerel yönetimler tarafından ziyaret edilmeleri gerektiğini kaydetti.
 
 
 
 
 
HAMLECİ BİR HÜKÜMETİZ
Konuşmasına ‘Türkiye’de neler yapıldığının farkında mısınız?’ diye sorarak başlayan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, “Türkiye’nin sosyoekonmik durumunu değerlendirdiğimizde Çerkezköy ve Tekirdağ başta olmak üzere tüm Trakya, yapılan üretim ve istihdamla ülke ekonomisinin büyümesine katkı sağlıyor. Bunlar durup dururken olmaz. Bunların arkasında bir güç var” dedi. Dönüp geriye bakıldığında Türkiye’nin sağlık, eğitim, ulaşım ve bayındırlık başta olmak üzere tüm alanlarda muazzam bir dönüşüm ve gelişim olduğunu söyleyen Bakan Yazıcı, “Biz hamleci bir hükümetiz. Bir anı bile boş geçirmemenin sorumluluğunun idrakı içindeyiz”  ifadelerini kullandı.
 
EKONOMİK DİNAMİKLERİ HAYATA GEÇİRDİK
Çerkezköy’de saat 08.30’da kahvaltıda buluştuklarını kaydeden Yazıcı, “Birçok kişi daha uykusundan kalkmamıştır bile. Tüm bunları, milletin bize yüklediği sorumlulukla yapıyoruz. Biz bu sorumluluğu halkımızdan isterken, milletin gündemi ile hükümetin gündemini hep örtüşür halde tuttuk” dedi. Ülke ekonomisinin kaynaklarının belli olduğunu söyleyen Yazıcı, “Bizim hükümetimiz döneminde topraklarımızdan petrol ya da doğalgaz çıkmadı. Biz ülkenin var olan ekonomik dinamiklerini hayata geçirdik. Bunları yaparken ülkede hiçbir ayrım yapmadık. Doğru projelere imza attık. Önceliklerimizi doğru belirledik. 36 milyar dolar olan ihrac rakamını 152 milyar dolara çıkardık. İnşallah 2023’te de ihracatımızı 500 milyar dolara çıkaracağız” dedi.
 
SOSYAL DEVLET SÖZLE OLMAZ İCRAATLA OLUR
Ak Parti hükümetinin sosyal alanda da devrim niteliğinde çalışmalar yaptığını söyleyen Bakan Yazıcı, Ülkemizde 8,5 milyon engelli vatandaşımız var. Ateş düştüğü yeri yakar. Bu durumu en iyi engelli yakınları olanlar anlar. Birileri çıkmış sosyal devletten bahsediyor. Sosyal devlet sözle olmaz icraatla olur. Biz bu çerçevede çıkardığımız engelliler kanunu ile engellilere ve ailelerine ayrıcalıklar tanıdık” dedi.     
 
ÇÖZÜM SÜRECİ, KARDEŞLİK SÜRECİ DİYORUZ, OLMAZ DİYORLAR
Konuşmasına Dil’in önemine dikkat çeken Bakan Hayati Yazıcı, “Dil başa bela da olur. Gücünüze güç de katar. Yerel yönetimlerin dili ile vizyonu örtüşmelidir. Milletimiz bunu çok doğru takdir ediyor. Projeleri doğru belirlemiyorsanız, kaynakları doğru kullanmıyorsanız ilçeleri geliştiremezsiniz” dedi. Kentsel Dönüşümün çağdaşlık ve medeniyetin gerektirdiği bir proje olduğunu söyleyen Bakan Yazıcı, “Bu projeyi uygularken bölgesel bir ayrım yapmadık. Bu ülke hepimizin. 76 milyonun kardeşliği çok önemlidir. Çözüm süreci, kardeşlik süreci diyoruz, olmaz diyorlar. Dünyada İspanya ve İngiltere gibi ülkelerde bunun örnekleri var. Diyalog önemlidir. Konuşma ortamının güvenli olması önemlidir. İnsanlar eğer konuşmazsa o zaman tehlike söz konusu olur” ifadelerini kullandı.
 
ANDIMIZ NEDİR? KİM ÇIKARMIŞ?
Muhalefetin ‘Andımızı niye kaldırdınız’ diye sorduğunu söyleyen Hayati Yazıcı, “Andımız nedir? Kim çıkarmış? Ne zamandır neden okutuluyor? Ne getiriyor, ne götürüyor? Bunlara bakmamız lazım. Ortak bir paydamız var. Tek millet, tek vatan, tek devlet” dedi ve konuşmasını tüm İslam Alemi’nin Kurban Bayramı’nı kutlayarak tamamladı. Bakan Yazıcı’nın konuşmasının ardından Çerkezköy Devlet Hastanesi’nin hafriyat çalışmalarının başladığını söyleyen Ak Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nu hastanenin temel atma törenine, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’yı da yeni yapılacak olan Gümrük binasının temel atma törenine beklediklerini kaydetti. 
 
YASAK YOK DÜZENLEME VAR
Konuşmaların ardından Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ayrı ayrı çıkarak esnaf ziyaretlerinde bulundu. Güzergahı üzerindeki esnafla ve vatandaşlarla tek tek tokalaşıp bayramlaşan Bakan Hayati Yazıcı, Başoğlu Şarküteri’de mekan sahibi Mehmet Baş’a içki satışı ile ilgili yapılan düzenleme hakkındaki fikrini sordu. Mehmet Baş ise içki yasağının işlerini olumsuz etkilediğini ve aynı yasağın neden birahanelerde uygulanmadığını sordu. Ortada bir yasak olmadığını kaydeden Bakan Yazıcı, “Biz yasak koymadık. Düzenleme yaptık” diye cevap verdi.  
 
VARLIĞIM TÜK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN’ DİYOR. NİYE OLSUN?
Ziyaretlerinin devamında Aşkın Avşar Saat Gözlük dükkânına giren Bakan Yazıcı, dükkan sahibi Aşkın Avşar’ın ‘Andımızı neden kaldırdınız?’ sorusuna ise şu şekilde cevap verdi: “Okuduğunuzun anlamını bilmiyordunuz. Kürt olur, laz olur, Çerkez olur. ‘Varlığım Tük varlığına armağan olsun’ diyor. Niye olsun? Adam Çerkezse niye öyle desinki. İnsanlığa armağan olsun demek gerekir. İçinde yanlış şeyler var.  Ayıklamaya kalksan olmaz. En doğrusu kaldırmaktı. Okuyan yine okusun. Biz yasaklamadık ki. Ne anlama geldiğini düşünmezsen bir şarkı gibi söyler gidersin. Esnaftan alışveriş de yapan Bakan Yazıcı, 2 yaşındaki çocukları Ömer Taha’ya mont almak isteyen Enver-Meryem Çetintürk çifti ile sohbet edip montun ücretini kendisi ödedi. 
 
ŞEHİT AİLESİ ZİYARETİNE VALİ ALİ YERLİKAYA DA KATILDI
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’ndeki Şehit Uzman Çavuş Dinçer Ersoy’un baba ocağını ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen ziyarete Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ve askeri erkan da katıldı.Şehit annesi Hatun Nilüfer Ersoy ve şehit babası Mustafa Ersoy ile bir süre görüşen Bakan Müezzinoğlu, Özel Çerkezköy Hastanesi’nde de incelemelerde bulundu. Hastane önünde Başhekim Ahmet Türker ve hastane müdürü Alper Atasoy tarafından karşılanan Bakan Müezzinoğlu, hastanede yeni kurulan Emzirme Biriminde de incelemelerde bulundu. Özel Çerkezköy Hastanesi’nden belediyeye kadar olan kısımda faaliyet gösteren esnafı da ziyaret eden Müezzinoğlu, tüm esnafın Kurban Bayramını kutladı. Yoldan geçen vatandaşlarla da sohbet eden Müezzinoğlu, vatandaşlara sıkıntılarının olup olmadığını da sordu. Ak Partili gençler de esnafa ve vatandaşa bayram çikolatası ikram etti.
 
KATILIM YOĞUN OLDU
Kahvaltıya Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Kızılpınar Belediye Başkan vekili Yavuz Kütük, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, AK Partili belediye ve il genel meclis üyeleri, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak, Çerkezköy Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı, AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayları Aynur Düzgünel, Mehmet Danyeli, Tuncay Yegin ve Habip Bilgin, muhtarları sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda partili katıldı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ