Antibiyotiğin Bir Yararı Yok

Mevsim geçişlerinin soğuk algınlığına davetiye çıkardığını söyleyen uzmanlar, soğuk algınlıklarında antibiyotik tedavisinin herhangi bir yararının olmadığını belirtti.

GÜNDEM 9.10.2013 16:24:00 0
 Antibiyotiğin Bir Yararı Yok
GİYİM KUŞAMIMIZA DİKKAT ETMELİYİZ
Ani hava değişimlerine karşın vücut ısısının belli bir düzeyde tutulması amacıyla insanların giyim kuşamına dikkat etmesi gerektiğini ifade eden uzmanlar, “Dışarı çıkarken üzerimize ceket, hırka türü giysiler almalıyız. Bunların dışında çok terleyecek kadar kalın giyinmemek, çok üşüyecek kadar da ince giyinmemek gerekiyor” ifadeleri kullanıldı. Gece ve gündüz arasındaki ısı değişiminin bu mevsimlerde çok fazla olduğunu, bunun da virüs ve bakterilerin ortamda biraz daha rahat dolaşmasına fırsat verdiği belirtildi.
 
ANTİBİYOTİK ALMANIN ZARARLI ETKİLERİ VARDIR
Mevsim geçişlerinde solunum yolu hastalıklarının çok fazla görüldüğünü ve bu hastalıkların mevsimlere özgü olduğunu kaydeden uzmanlar, “ Soğuk algınlığı önemli bir faktördür. Bunların bilindiği üzere bir tedavisi yoktur. Soğuk algınlıklarında antibiyotik tedavisi almanın herhangi bir yararı da yoktur. Halkımızda böyle bir alışkanlık var. Ateşimiz yüksekliğinde, soğuk algınlığı olunca antibiyotik alırız. Bu yanlış bir şeydir. Antibiyotik almanın zararlı etkileri vardır. Gereksiz yere kullandığı için direnç gelişir ve gerçekten kullanma zorunluluğu olduğu zaman elimizdeki silahımızı zayıflatmış oluyoruz çünkü bakteriler buna karşı bir direnç geliştiriyor ve artık ondan etkilenmiyor ve istedikleri gibi hastalık yapabilir” açıklamalarında bulunuldu.
 
Haber / Emine LALE