Kamyonları Didik Didik Ettiler

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala ilçeye kaçak yollardan kurbanlık hayvan getirilmemesi için denetimlerini sıklaştıran Çerkezköy Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, dÃ?

GÜNDEM 9.10.2013 01:07:00 0
 Kamyonları Didik Didik Ettiler
3 AYDIR ŞAP HASTALIĞI GÖRÜLMEMİŞ OLMALI
İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bağlı Veterinerler Evrim Karaoğlu ve Orhan Yavuz Günerhan ile denetimlere katılan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Demirbağ, İlçe Trafik ekiplerinin yardımı ile durdurdukları kamyonlarda tek tek denetim yaptı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Recep Demirbağ, kaçak hayvancılığa dur demek için denetimlerin hızlandırıldığını belirtti. Denetimlerin devam ettiğini söyleyen Demirbağ, “Anadolu’dan Trakya Bölgesi’ne hayvan geçişi belirli şartlara bağlandı. Bu şartlarda hayvanlarını sevk ettirmek isteyen yetiştiriciler 4 ay önceden bağlı bulundukları il müdürlüklerine başvuruda bulundu. Hayvanlar doğumlarından itibaren işletme değiştirmemiş olmalı. Ya da en az 3 aydır halen bulundukları işletmede barındırılmış olmalı. İşletmenin 10 kilometre çevresinde de en az 3 aydır şap hastalığı görülmemiş olmalı” dedi.
 
AMACIMIZ KAÇAK HAYVAN SEVKİYATININ ÖNÜNE GEÇMEK
Şuana kadar yapılan denetlemelerde herhangi bir kaçak sevkiyata rastlamadıklarını söyleyen Veteriner Hekim Evrim Karaoğlu, “İlçemizde kaçak hayvan sevkıyatının önüne geçmeye çalışıyoruz. Türkiye’nin diğer illerinden getirilen kurbanlıkların sağlık raporları, kulaklarındaki küpeleri ve pasaportlarını kontrol ediyoruz. Aradığımız özelliklere sahip olanlara geçiş izni veriyoruz. Amacımız Anadolu’dan ilçemize kaçak hayvan sevkiyatının önüne geçmektir” diye konuştu.
 
30 GÜN SÜRE İLE BİR İŞLETMEDE İZOLE EDİLMELİ
Kurbanlıkların sevk edilmeden önce 30 gün süre ile bir işletmede izole edilmesi gerektiğini ifade eden Recep Demirbağ, “Bu süre sonunda bütün hayvanlar şap virüsü varlığı yönünden teste tabi tutulmalıdır. Sonuçları negatif olarak bulunmuş olmalıdır. Ayrıca bu süre zarfında bu işletmenin 10 kilometre çevresinde şap hastalığı çıkmamış olmalıdır. Bu şartları taşımayan hayvanların kurban dönemi de dahil olmak üzere İstanbul’un Avrupa yakasına sevklerine müsaade edilemeyecektir” açıklamalarında bulundu.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ