Bahçeli, Onbinlere Andımızı Okuttu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, demokrasinin tehdit altında olduğunu söyledi. Bahçeli, 'Demokratikleşme hamleleri, PKK'nın aklanması, temize çıkarılması ve taleplerinin karşÄ?

GÜNDEM 6.10.2013 11:33:00 0
 Bahçeli, Onbinlere Andımızı Okuttu
"PKK'YI AKLAMAYA ÇALIŞIYORLAR"
Kazlıçeşme Meydanı'nda düzenlenen 'demokrasi mitingi'nde partililere seslenen Devlet Bahçeli, demokrasi üzerinden Başbakan Erdoğan'a yüklendi. Bahçeli, "Başbakan Erdoğan, demokrasiye duyduğu hazımsızlığın, hoşgörü ve uzlaşmaya gösterdiği tepkiselliği her fırsatta gün yüzüne çıkarmıştır. Yozlaştırılan, kasten yanlış yorumlanan demokrasi kardeşliğimizin dinamiti olarak seçilmiştir. Kutupların hızlandırıcısı ve teşvik edicisi olarak şifrelendirilmiştir. Üstelik bölünmenin kutup başı olarak devreye sokulmuştur. Demokratikleşme hamleleri, PKKnın aklanması, temize çıkarılması ve taleplerinin karşılanmasına göz göre göre seferber edilmiştir. Hiç kuşkunuz olmasın ki demokrasi tehdit altındadır. Demokrasiyi pakete sıkıştıran, demokrasiyi şüpheli paketlerin içerine yerleştiren Başbakan Erdoğan, eğer şartlar müsait olursa darağacına da çıkartmaktan bölücü hainlerden oluşan idam mandasının önüne koymaktan da kaçınmayacaktır" ifadelerini kullandı.
 
"YÜCE DİVAN BİLETİN KESİLDİ"
Başbakan Erdoğan için Yüce Divan biletinin kesildiğini belirten Bahçeli, "İster BOP'a eşbaşkan olun, ister sessiz ve sinsi devrimlerle vakit geçirin, ister Kandil'e uşak olun, isterse de Sevr'e onay veren dedelerinizin izinden yürüyün. Türk milleti alayınızı şaşkına çevirecek, Türk milliyetçilerinin gücü hepinize yetecektir. Ayrılmayarak geleceğe bir mızrak gibi varacağız. Sayın Başbakan PKK ve BDP ile kolkola girerek Andımızı kaldırabilirsin fakat MHP'nin iktidarında yasal ve demokratik imkanlarla tüm tahribatlar onarılacak kayıplar giderilecek haklar tekrar iade edilecektir. Hazırlan Erdoğan, Yüce Divan biletin çoktan kesilmiştir. Fırsatın varken henüz zamanın bulunuyorken kaçmak için tüm hazırlıklarını yapman şimdiden yararına olacaktır" dedi.
 
ONBİNLERCE KİŞİYE ANDIMIZ'I OKUTTU
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli konuşmasının sonunda meydanda toplanan kalabalığa Andımız'ı okuttu. İstanbul Kazlıçeşme’de gerçekleştirilen demokrasi mitingine Çerkezköy ve Kapaklı’dan da toplam üç otobüs dolusu partili katıldı.
 
Haber / Asim YAVUZ