Bakan’dan Jandarma Eri'ne Tebrik

Çorlu’da ailesiyle içinde bulunduğu otomobilin kaza yapmasının ardından şoka giren 2 yaşındaki Esma Uygun'u kucağına alarak sakinleştiren Jandarma Er Mehmet Öztürk'e, İçişleri Bakanı Muammer GÃ?

GÜNDEM 5.10.2013 18:39:00 0
 Bakan’dan Jandarma Eri
Jandarma Eri’nin birliğini arayan Bakan Güler, davranışından dolayı Öztürk'ü kutlarken, "Beni çok duygulandıran ve sevindiren bir tablo. Göstermiş olduğun bu örnek davranıştan dolayı seni kutluyorum ve gözlerinden öpüyorum" dedi.
 
ANNESİ SAKİNLEŞTİREMEDİ
TEM otoyolu Çorlu yakınlarında geçen çarşamba günü, Almanya'dan Mersin'deki yakınlarının yanına giden Gazi Uygun yönetimindeki HOM 6774 plakalı otomobil, sürücüsünün yağmur yağış nedeniyle kayganlaşan yolda direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu refüje çarptı. Hasar gören otomobildeki 4 kişi kazayı yara almadan atlatırken, korkan Esma Uygun ağlamaya başladı. Sürekli ağlayan Esma'yı annesinin sakinleştiremediğini gören Jandarma Eri Mehmet Öztürk yardıma koştu. Jandarma, kucağına aldığı çocuğu konuşarak sakinleştirdi.
 
SENİ KUTLUYORUM VE GÖZLERİNDEN ÖPÜYORUM
Kazanın medyaya yansımasının ardından dün İçişleri Bakanı Muammer Güler, Çorlu İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı'nda vatani görevini yapan Er Mehmet Öztürk'ün birliğini aradı. Önce kazayla ilgili bilgi alan Güler, daha sonra küçük Esma'yı kucağına alarak sakinleştiren Jandarma Er Mehmet Öztürk ile görüştü. Telefonda Öztürk'ü tebrik eden Güler'in, "Beni çok duygulandıran ve sevindiren bir tablo. Göstermiş olduğun bu örnek davranıştan dolayı seni kutluyorum ve gözlerinden öpüyorum" dediği öğrenildi.
 
BAKAN TWEET ATTI
Bakan Güler, Jandarma Er Mehmet Öztürk'ü telefonla aramasının ardından sosyal paylaşım sitesi Twitter'da kaza günü çekilmiş bir fotoğrafı da paylaşarak altına da "İşte halkın hizmetinde Jandarmamız ve bir şefkat tablosu. Çorlu'da bir trafik kazası sonrası annesi şoka giren küçük kızı teskin etmeye çalışan Jandarmamız. Beni çok duygulandıran ve sevindiren bir tablo. Aferin Jandarma Eri Mehmet Öztürk. Gözlerinden öpüyorum" diye yazdı.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ