Biz Bütün Türkiye’nin Bakanıyız

Tokat'taki programın ardından Pazar İlçesine geçen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, partisinin yeni ilçe başkanlığı binasının açılışını yaptı. Daha sonra Turhal ilçesine geÃ?

GÜNDEM 5.10.2013 16:17:00 0
 Biz Bütün Türkiye’nin Bakanıyız
İSTANBUL'DA 2071 YILINA KADAR SU VAR
Konuşmasında 58 kente su götürdüklerini söyleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Ben sanıyordum ki sadece İstanbul'da su yok. Bir baktım ki DSİ'de 58 şehirde su yok. Nerelerde biliyor musunuz, İzmir'inden Şırnak'ına kadar. Diyarbakır'dan Edirne'sine kadar, nereyi sayarsınız. Ama büyük düşünmek sayesinde şu anda 58 şehrin su meselesi kökünden halloldu. Ne zamana kadar biliyor musunuz, misal İstanbul'da 2071 yılına kadar su var. İzmir'de CHP'li bir belediye var. Ama su meselesini çözemedi. İzmir'i susuz mu bırakacağız, biz 76 milyonun bütün Türkiye'nin bakanıyız. Başbakan'ın talimatıyla İzmir'e de baraj inşa ettik, 2 metre çapında boru hatlarıyla İzmir'e suyu götürdük. 2050 yılına kadar İzmir'in su meselesini halettik. Çünkü bunlar gelince susuz bırakıyorlar biliyorsunuz. Onlar gelince kısmetler kesiliyor” açıklamalarında bulundu.
 
TURHAL'I İZLEDİ
Bakan Eroğlu konuşmasının ardından Turhal Barajı’nın inşaası ve diğer projelerin çalışmasını başlattı. Ardından Turhal Belediyesi tarafından özel bir şirkete yap-işlet-devret modeli sistemi ile yaptırılan 84 metrelik kulenin en üst katına çıkarak bir süre Turhal'ı izledi. Bakan Eroğlu, programın ardından karayolu ile ilçeden ayrıldı.
 
Haber / Menşure KARDEŞ